Het uitzoeken en samenstellen van een keuken is een feest. Alles nieuw, fris, mooi en met de nieuwste snufjes. Met keukenapparaten die niet alleen veel meer kunnen, maar ook aanzienlijk zuiniger zijn in verbruik. Zo bespaar je straks ongemerkt jarenlang op je energierekening. Ook als je nog niet bent uitgekeken op je huidige keuken, kan het verstandig zijn eens na te denken over nieuwe, zuiniger apparatuur.

Geld besparen gaat vanzelf
Het is misschien niet het eerste waar je naar kijkt, maar het is zeker de moeite waard om het energieverbruik van de keukenapparaten mee te wegen. Of het nu gaat om de aanschaf van een heel nieuwe keuken of de vervanging van een oudere vaatwasser, koel-/vrieskast, magnetron/oven en kookplaat.
Heb je oude apparatuur? Dan kan je heel wat geld besparen op de energierekening. De technologie gaat namelijk snel vooruit en apparaten worden elk jaar zuiniger. Je kunt het verbruik tussen merken en modellen gemakkelijk vergelijken met het energielabel. Een product met een A-label kan je per jaar al snel tientallen euro’s aan elektriciteit schelen. Geld besparen gaat zodoende vanzelf.

Praktische tips

Bij Keukenloods.nl kun je terecht voor praktische bespaartips voor het gebruik van de apparaten. Heb je een dubbeltarief, dan loont het om de vaatwasser ’s nachts – tegen het lagere stroomtarief – te laten draaien. En moderne vaatwassers hebben een beladingssensor. Het is slim om die te gebruik want dan wordt het programma exact afgestemd op de inhoud. De sensor berekent precies hoeveel water en schoonmaakmiddel nodig is voor een blinkend schone vaat.
Als je koel-/vrieskast door ouderdom niet meer helemaal goed functioneert, merk je dat aan de versheid en houdbaarheid van de etenswaren. Moet je steeds vaker eten weggooien, dan is dat zonde. Ook zijn er tegenwoordig koel-/vrieskasten met een 0-gradenzone. Daarin blijven je meest kwetsbare boodschappen langer vers. Denk eraan om de koelkast in te stellen op de juiste temperatuur. Te koud verbruikt onnodig meer energie.

Kijk hier voor meer bespaartips in de keuken.

Rotterdam Keukenloods
Stadionweg 37A
3077 AR Rotterdam
Rotterdam@keukenloods.nl
010-2035980