reageer als eerstwo 17 jun 2020

Help! Ik ga verhuizen naar een grote stad!

Staat er een grote verhuizing op de planning deze zomer? Ben je vaak in de mooiste Rotstad die er is geweest en heb je besloten hier te gaan wonen? Dit kan best spannend zijn als dit je eerste keer wonen wordt in een grote stad als Rotterdam. Het is een stad met veel diversiteit en er valt van alles te beleven. Er zijn veel zaken die je moet regelen wanneer je gaat verhuizen. We delen hieronder een aantal tips zodat jij goed voorbereid bent wanneer je gaat verhuizen!

Woning vinden
De zoektocht naar een appartement huren Rotterdam kan nog weleens lastig zijn. De vraag is groot en het aanbod is klein. Voor veel mensen is het te duur een hele woning alleen te huren en is de kans groot dat je de woning zult delen met anderen. Gelukkig zijn er in Rotterdam veel leuke, hippe wijken waar je kunt wonen en de leukste mensen kunt ontmoeten! Wanneer je zoekt naar zulke woningen, kun je het beste filteren op wijken als Blijdorp, Oude Noorden, Kralingen en bijvoorbeeld Delfshaven. Houd je echt van de drukte en wil je per se middenin het centrum wonen? Houd er rekening mee dat de huurprijs een stuk hoger is dan een woning buiten het centrum. Het voordeel is wel dat je alles te voet kunt doen waardoor je op openbaar vervoer kosten bespaart.

Belangrijke zaken
Verhuizen is niet alleen de ene kamer leegmaken en de nieuwe kamer vullen. Je moet je ook inschrijven bij je nieuwe gemeente, een huisarts en tandarts in de buurt vinden, een parkeerpas aanvragen en een huurcontract tekenen. Lees je goed in over de duur van al deze zaken. Houd er rekening mee dat dit vaak lange processen zijn en je veel heen en weer zult bellen. Bij je huis- en tandarts moet bijvoorbeeld je dossier overgeplaatst worden, een parkeerpas aanmelden kan eventjes duren en de inschrijving bij een gemeente duurt het langst. Ook moet je rekening houden wanneer je de woning in mag en wanneer je uit je oude woning moet. Zorg ervoor dat je hier op tijd mee begint en dit niet uitstelt. Voor sommige wijken in Rotterdam geldt dat de gemeente langskomt om te controleren of je met het maximaal aantal mensen woont en alles in orde is.

Nieuw hoofdstuk in je leven!

Als alle saaie, grote zaken geregeld zijn is het tijd om te genieten. Je wilt je buurt verkennen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken en bezoeken en een draai vinden in de grote stad. Op social media kun je super veel accounts vinden die de hipste eettenten delen van Rotterdam. Ook zijn er genoeg evenementen iedere maand waar je langs kunt gaan. In het begin is het ook een zoektocht naar de goedkoopste supermarkt in de buurt en de snelste weg naar je werk en school. Wil je ook cultuur snuiven? Wij raden aan dit met locals te doen die je tijdens het cultuur snuiven van alles kunnen vertellen en laten zien van Rotterdam. Het is immers stad met een grote, rijke geschiedenis.

Reacties zijn gesloten.