reageer als eerstvr 9 okt 2020

Het Lichtpaleis in Dordrecht ontvangt Gouden Bakkie

DORDRECHT – Inzameling is voor de lichtspecialist niet alleen verplichting, maar ook een extra service aan klanten. Aan speciaalzaak in verlichting Het Lichtpaleis in Dordrecht is dit jaar één van de drie Wecycle Gouden Bakkie Awards uitgereikt wegens het succesvol inzamelen van afgedankte lichtbronnen (LED, TL en spaarlampen) en consumentenarmaturen.

Het Lichtpaleis is een begrip in Dordrecht en omgeving. Het familiebedrijf bestaat al ruim 60 jaar en kent een grote vaste klantenkring. Samen met zijn moeder en René van der Knaap geeft zijn klanten bij voorkeur persoonlijk voorlichting als het gaat om het inleveren van energiezuinige lampen en armaturen. “Dat doen we standaard als mensen hier een nieuwe lamp komen kopen, conform de oud-voor-nieuw regeling. Maar als iemand aan de toonbank staat met een kapotte lamp of een kapot armatuur, dan doen we daar niet moeilijk over. Die nemen we ook met plezier in als een stukje extra service.”

Gouden Bakkie Awards
Wecycle reikt de Gouden Bakkie Awards uit in opdracht van de Stichting LightRec Nederland. Hierin zijn de producenten en importeurs van energiezuinige lampen en armaturen verenigd. Volgens LightRec directeur Gied van Hoorn is het doel van de Gouden Bakkie Awards partners te belonen voor de inzameling en hun voorbeeldgedrag, waarmee branchegenoten ook worden gestimuleerd om meer lampen en armaturen in te zamelen. “De Award is hiermee een erkenning voor de ontvanger en een aanmoediging voor de sector waarin het bedrijf en de personen erachter opereren”, aldus Van Hoorn. De stichting LightRec is opdrachtgever aan Wecycle voor de inzameling en recycling van deze producten in de afdankfase. Wecycle laat de energiezuinige lampen en armaturen optimaal recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van C02 vermeden. Van der Knaap: “Dus voor zowel nieuwe verlichting van traditioneel tot licht bestuurbaar met een app als de oude afgedankte lampen kan u bij uw vertrouwde adres terecht. In het centrum van Dordrecht staan wij van dinsdag tot en met zaterdag altijd voor uw klaar.”

 

Op de foto: Retailer René van der Knaap van Het Lichtpaleis uit Dordrecht (midden) ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van LightRec directeur Gied van Hoorn (links) en Raymond Onink van Wecycle (rechts).

Reacties zijn gesloten.