reageer als eerstwo 14 apr 2021

Het Theewinkeltje terug naar de basis

DORDRECHT – Monique en Gerry van Het Theewinkeltje aan de Nieuwstraat hebben het de laatste tijd drukker dan ooit gehad. Mensen waren meer thuis en wilden ook daar genieten van een smaakvolle kop kwaliteitsthee. Dan ben je bij dit sfeervolle winkeltje aan het juiste adres, want het assortiment omvat rond de tweehonderd soorten. “Vooral de webwinkel heeft een enorme vlucht genomen”, vertelt Monique.

Het Theewinkeltje is al sinds 2004 te vinden achter één van de karakteristieke geveltjes die uitkijken over het Statenplein. Monique verdiept zich al sinds 1999 in de ‘wetenschap van de thee’. Sinds 2019 mag ze zich zelfs theesommelier noemen en nog altijd is ze niet uitgeleerd. “Elke keer als ik, zoals ik dat zelf noem, naar school ben geweest voel ik de energie en de passie voor dit product”, zegt ze. Ze heeft serieuze plannen om, post-corona, die kennis te gaan delen. “In de woonkamer boven de winkel wil ik proeverijen, theeceremonies en high teas gaan organiseren.”

Buren
Nu is die woonkamer even omgedoopt tot ‘schatkamer’. “Wij zijn teruggegaan naar de basis: veelal losse thee en koffie, bonen of gemalen, en drie soorten servies. Heel veel losse producten hebben we uit de winkel gehaald, zodat er veel meer rust is ontstaan. In de schatkamer kunnen klanten rondsnuffelen in de spullen die uit de winkel zijn gehaald.” De winkel is normaal gesproken van woensdag tot en met zaterdag open, maar de laatste tijd alleen op vrijdag en zaterdag. “Doordat veel buren dicht moeten blijven is hier veel minder aanloop op woensdag en donderdag. Daar hebben wij ook last van, maar het is vooral erg naar voor onze buren. We hebben een geweldig contact met elkaar en leven erg met elkaar mee.” Over buren gesproken: “Mijn lieve buuf Bertine van lunchroom NO.38 heeft ons enorm geholpen met klussen. Ze kan alles en pakt alles aan. Zonder haar was het absoluut niet gelukt.”
Het Theewinkeltje, Nieuwstraat 34, tel. 078-6138424, vrijdag en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur, theewinkeltje.nl.

Reacties zijn gesloten.