Traineeship zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden onder studenten en young professionals. Dit is zeker niet gek aangezien een traineeship een geweldige start voor je carrière is. De vele trainingen op zowel persoonlijk als professioneel niveau zullen jou enorm veel doorgroeimogelijkheden bieden. Lijkt een traineeship wat voor jou? In dit artikel leggen we alles voor je uit wat je moet weten over een traineeship en hoe jij een traineeship in de buurt van Dordrecht kunt vinden.

Wat zijn de voordelen van een traineeship?

Het doel van een traineeship is om jou op te leiden tot een top manager of specialist zodat jij specifieke functies binnen een organisatie kan vervullen. Om dit te bereiken zul je verschillende trainingen krijgen. Trainees krijgen de kans om meerdere specialisaties tijdens het traineeship traject te verkennen. Hierdoor kan jij ontdekken binnen welke afdeling jouw kwaliteiten het beste naar voren komen. Naast de trainingen en doorgroeimogelijkheden is de traineeship vergoeding ook een lekker voordeel. Traineeship vergoedingen kunnen uiteenlopen van 1.000 tot wel 3.600 euro per maand, met een gemiddelde van 2.500 euro per maand. De vergoeding van een traineeship is vaak afhankelijk van een aantal factoren zoals sector, opleidingsniveau en de grote van de organisatie.

Wat voor verschillende traineeships zijn er?

Er zijn veel verschillende traineeship trajecten mogelijk. De meest voorkomende is de management traineeship. Dit komt omdat traineeshisp oorspronkelijk bedoeld zijn om je op te leiden tot top manager. Maar door de populariteit omtrent traineeships zijn er ook veel specifieke traineeship beschikbaar zoals sales, IT, finance en marketing traineeships. Deze traineeships zullen je opleiden tot een echte professional.

Heb jij een grote behoefte om maatschappelijk betrokken te zijn? Dan is wellicht een traineeship bij een gemeente wat voor jou. Als trainee bij een gemeente werk je vaak gelijk mee in een team en wordt je daarnaast getraind op bepaalde vaardigheden. Daarnaast is een traineeship bij een gemeente een uitstekende manier om je carrière in de lokale overheid te lanceren. Ook als je daarna wilt overstappen naar de landelijke overheid, zoals een ministerie.

Hoe solliciteer ik voor een traineeship?

De selectie voor een traineeship is vaak erg competitief en bestaat daarom uit meerdere rondes. Door deze concurrentiestrijd is het belangrijk dat jij jezelf onderscheidt van de rest.  Dit kan je bijvoorbeeld doen door een sterke motivatiebrief te schrijven. Met een motivatiebrief leg jij uit waarom jij bij het bedrijf past en wat jouw kwaliteiten en ambities zijn. Een goede motivatiebrief is essentieel, aangezien de recruiter een belangrijke eerste indruk van je krijgt. De volgende sollicitatie rondes kunnen bestaan uit assessments, gesprekken, toetsen en soms nog andere opdrachten. Je weet natuurlijk nooit exact hoe je sollicitatiegesprek zult verlopen of wat voor assessments je voorgeschoteld krijgt. Wel kan kan je ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Zorg dat je alle ins en outs  over de traineeship weet en wat de recruiters van je verwachten.

Hoe vind ik een traineeship in Dordrecht?

Ben jij opzoek naar een traineeship in of rondom Dordrecht? Op een carrièreplatform zoals Magnet.me kun je heel gemakkelijk traineeships filteren op basis van locatie, studie, branche en nog vele andere specificaties. Je maakt binnen een paar minuten een profiel aan waarna je gemakkelijk banen kunt liken, contact zoeken met recruiters en solliciteren.

Is een traineeship niet helemaal jouw ding? Magnet.me bied ook stages en startersbanen aan studenten en youngprofessionals. Check Magnet.me even!