Zeker in Dordrecht en omgeving worden het hele jaar door veel evenementen georganiseerd. En zijn er bovendien veel vaste gelegenheden waar het verkeer in goede banen geleid moet worden. Dat vraagt om kundige mensen. Werken als verkeersregelaar is niet alleen bevredigend werk, het draagt ook bij aan jouw sociale leven, op verschillende manieren. Vermijd onnodig lange en saaie reistijden en lees je hieronder in over de voordelen van een baan in de buurt!

Werken als verkeersregelaar: volg de gratis driedaagse cursus
Even googelen op een baan in de buurt brengt je al gauw bij het detacheringsbureau Binck, dat aan de lopende band vacatures aanbiedt voor verkeersregelaars. Deelnemers volgen een driedaagse cursus en kunnen dan, zoals dat heet, de wei in. Tijdens die korte opleiding merkt je al meteen het sociale aspect van dit werken in de omgeving. Je gaat aan de slag in teamverband en kunt doorgroeien tot coördinator of leidinggevende. En dat op steenworp afstand van jouw huis of woonplaats!

Je leert als verkeersregelaar beter met mensen omgaan
De enige eis is dat je de Nederlandse taal machtig bent. Je Je gaat namelijk dagelijks communiceren met allerlei verkeersdeelnemers. Al lerende en werkende komt je erachter dat min of meer iedereen een gebruiksaanwijzing heeft, de een met meer bladzijden dan de ander. Je leert hier soepeltjes mee omgaan en dat komt overal van pas, ook in jouw vriendengroep, familie en op de sportvereniging. Na een dagje gewerkt te hebben, bruist je van de energie en inspiratie.

Je houdt veel vrije tijd over wanneer je voor een baan als verkeersregelaar kiest
De reistijden worden bewust minimaal gehouden, maar zo nodig biedt Binck een vergoeding of zelfs eigen vervoer. Dat gebeurt vanzelfsprekend in overleg, net als het inroosteren. Zo houdt je veel vrije tijd over, in tegenstelling tot diegenen die voor hun nine-to-five-kantoorbaan uren in de file moeten staan om de hele dag achter een scherm te mogen zitten. Jij bent daarentegen bezig in de open lucht en komt de hele dag verschillende mensen tegen. In no time ben je weer thuis, vol verhalen.

Positieve sfeer tijdens evenementen: verkeersregelaars komen vrolijk thuis
Want het ene evenement is het andere niet. Terwijl je mensen de weg wijst en informeert over de drukte, de kaartverkoop of waar ze kunnen parkeren, observeert je de gezellige drukte. Dat is interessanter dan naar een scherm staren: dit is het echte leven! De ene dag is dat een sporttoernooi, morgen misschien een braderie en in de zomer komen natuurlijk de vele festivals. Terwijl je in de koude maanden ook genoeg te doen hebt, omdat in pretpark Nederland steeds meer kerstmarkten en winterse festivals op poten gezet worden. En dan hebben we het nog niet over de wekelijkse drukte rondom populaire winkelplekken zoals woonboulevards. Al die dagjesmensen zorgen voor de broodnodige inspiratie en energie, want de sfeer is voor 99% positief: de mensen zijn immers op weg naar iets waar ze zin in hebben.

Verkeersregelaars leren hun omgeving beter kennen
Een ander bijkomend voordeel is dat je jouw eigen leefomgeving nog beter leert kennen. Zo zijn er ook in de regio Dordrecht nog talloze plekjes waarvan je het bestaan misschien nog niet afwist. Een mooi natuurgebied waar je direct aan vogels spotten of een picknick denkt, diverse horecaterrassen die er uitnodigend uitzien, handige parkeerplekken en speciale winkeltjes. Door veel in de buurt te werken, kun je die kennis weer delen met anderen. Je zit kortom nooit meer om een praatje verlegen en staat niet meer met de mond vol tanden als iemand om de weg vraagt. Nog een voordeel: je breidt jouw netwerk uit, hetgeen weer meer deuren opent.

Neem de proef op de som, ook veel ZZP’ers werken als verkeersregelaar
Probeer het uit! De cursus komt sowieso altijd van pas. En jouw job in de buurt combineert ideaal met ander werk. Het is daarom ook geen uitzondering meer dat ZZP’ers naast hun eigen onderneming een aantal dagen bijklussen als verkeersregelaar. Voor het prima salaris, maar ook voor de aangename afwisseling. Kijk op deze site maar eens naar de vele evenementen in en om Dordrecht en informeer bij Binck naar de mogelijkheden.