Voorkomen is beter dan genezen, vooral als het om een inbraak gaat. Dus wil je voorkomen dat inbrekers bij jou in Dordrecht inbreken? Je kunt een aantal maatregelen nemen om het risico op een inbraak een stuk kleiner te maken. Helemaal uitsluiten kun je het natuurlijk niet, maar de kans is groot dat inbrekers voor een ander huis zullen gaan.

Stappenplan: tips om inbraak te voorkomen

We vroegen een aantal slotenmakers naar hun beste tips om jouw huis af te sluiten en te beveiligen. Dit is wat ze ons vertelden:

1. Sluit goed af
Sluit je huis in ieder geval goed af. Zorg voor goede sloten op de ramen en deuren. En minstens zo belangrijk, gebruik die sloten om het huis af te sluiten. Dat geldt als je op vakantie bent, net als wanneer je even een paar boodschappen gaat doen. Inbrekers hebben maar een paar minuten nodig, dus zorg ervoor dat je ze de kans niet biedt om naar binnen te gaan.
2. Denk aan de (achter)tuin
Inbrekers kijken verder dan de voordeur. Sterker nog, in de meeste gevallen gebruiken ze de achterdeur of gaan ze in de tuin via een raam naar binnen. Ze zijn daar over het algemeen minder zichtbaar vanaf de straat of voor de buren. Dat betekent dat ze een betere kans hebben om ongemerkt naar binnen te gaan.
3. Houd de lampen aan
Maak het inbrekers lastig, door het net te laten lijken of er iemand thuis is. Houd een paar lampen aan, waardoor het niet helemaal duidelijk is of je op vakantie of weg bent. En zorg je voor een slimme schakelaar? Dan is het zelfs mogelijk om de lampen op willekeurige momenten aan en uit te laten gaan.
4. Zorg voor geluid in huis
Inbrekers houden niet van licht en ook niet van geluid. Laat de speakers wat muziek spelen of zorg er met een slimme stekker voor dat je de televisie af en toe aan kunt laten gaan. Je zal merken dat de inbrekers jouw woning graag overslaan, en het verderop zullen proberen.
5. Maak afspraken met de buren
Ten slotte kun je natuurlijk afspraken maken met de buren. Vraag ze de planten te verzorgen en een oogje in het zeil te houden. Als ze regelmatig even komen kijken zal dat ook inbrekers opvallen, als ze een tijdje posten om jouw woning te bekijken en beoordelen.

En zoek je naar een slotenmaker die je kan helpen de sloten op de deuren en ramen te verbeteren? Kies voor bijvoorbeeld deslotenmaker Dordrecht. Laat de sloten vervangen door betere exemplaren met het SKG-keurmerk. Of laat in ieder geval de sloten die je hebt zitten beoordelen, zodat je zeker weet dat het daaraan niet zal liggen.