Starten met beleggen en investeren is vandaag de dag makkelijker dan ooit. Door gebruik van internet en speciale apps is het zo geregeld. Toch kan het spannend zijn om hiermee te beginnen. Wat zijn betrouwbare platformen? En maak je wel de juiste keuzes? Allemaal vragen die ervoor kunnen zorgen dat jij een beetje onzeker bent omtrent beleggen en hier dus niet mee start. Dit is dan weer een keuze die zonde is, want vandaag starten met investeren kan in de toekomst heel veel verschil gaan maken. Door de toename van de mogelijkheden om te beleggen, zijn er ook allerlei bedrijven en experts gekomen die jou kunnen adviseren. Hoe jij vandaag nog start met investeren maar hierbij wel geholpen wordt? Drie tips van ons!

1.      De goede richting

Investeren in crypto is een slimme keuze wanneer je een zakcentje over hebt én je een leuk rendement in relatief weinig tijd wilt behalen. Het kan echter wel risicovol zijn om te investeren in crypto munten, zeker wanneer je hier zelf niet heel veel ervaring mee hebt. Een goede oplossing is dan om dit te doen aan de hand van tips van experts. Helemaal wanneer deze tips ook nog eens onderbouwd zijn met data. Wanneer wij de Immediate Edge ervaringen lezen kunnen wij niet anders dan concluderen dat dit een goed platform is wanneer jij wilt beginnen met het investeren in crypto.

2.      ETF

Beleggen in aandelen is een iets stabielere keuze dan crypto, al zullen hier de winsten dan ook weer geringer zijn. Om het risico nog iets meer te beperken, kun je ervoor kiezen om niet te investeren in individuele aandelen maar in een mandje aan aandelen. Deze noemen we ook wel ETF’s. Deze zijn samengesteld door experts en binnen zo’n mandje aandelen zijn de risico’s gespreid doordat zo’n samenstelling zorgvuldig tot stand is gekomen. Vaak kun je nog kiezen voor een bepaalde sector, het is dan leuk om te kiezen voor een sector waar jij affiniteit mee hebt zoals tech of duurzaamheid.

3.      Beleggingsfonds

Naast dat je in aandelen of crypto kunt beleggen, kun je ook in vastgoed beleggen. Dit kost echter wel meteen serieus knaken en je moet kennis van de markt hebben. Hier is ook een oplossing voor waarbij jij gebruikmaakt van de experts. Je kunt namelijk investeren in een bedrijf die vastgoed aankoopt en vervolgens doorverhuurt. Zo koop jij als het ware een ‘stukje’ vastgoed wat rendement oplevert, zonder dat je de verantwoordelijkheden hiervan hebt. Doordat experts het vastgoed aankopen, weet je zeker dat er een goede deal is en het rendement ook serieus winst oplevert. Kwestie van wel de lusten, niet de lasten!

Kortom, investeren is vandaag de dag voor iedereen weggelegd. Ook voor de mensen die hier (nog) niet veel verstand van hebben. Wees vooral niet te eigenwijs en ga vooral op de tips van de experts af. Zij kunnen jou precies vertellen waar de goede deals te vinden zijn!