reageer als eerstdo 30 sep 2021

Is een moderne kerstboom iets voor jou?

Net als vrijwel iedere andere Nederlander ruim je rond de kerstdagen ongetwijfeld ook een plekje in voor de kerstboom in jouw woning. Met deze boom zorg je namelijk voor een warme, fijne sfeer in huis in de donkere dagen voor kerst. Veel mensen kopen jaarlijks een echte kerstboom. Toch zien we de laatste jaren steeds vaker alternatieven. Zo staat er tegenwoordig een moderne kerstboom in veel woonkamers. Sommige mensen twijfelen of zo’n boom iets voor hen is. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je moet weten over een moderne kerstboom.

Wat bedoelen we met een moderne kerstboom?
Als we het over een moderne kerstboom hebben, denken veel mensen aan een kunstkerstboom. Toch is zo’n boom niet waar we hier op doelen. Met een moderne kerstboom bedoelen we in dit geval namelijk een kerstboom van hout. Sommige mensen denken dan dat het gaat om een driehoekige plank die op een voet staat. De voorzijde van zo’n boom is voorzien van kleine plankjes, waar je wat leuke dingetjes op kunt zetten. Dit is eveneens niet waar we op doelen als we het over een houten kerstboom. Nu ben je ongetwijfeld benieuwd wat we dan wel bedoelen met een moderne boom. Zoals we al aangaven gaat het hier om een boom van hout, maar dan wel een stuk moderner dan een driehoekige plank op een voet.

De Yelka en Spira zijn hier goede voorbeelden van. Een Yelka houten kerstboom bestaat uit meerdere kleine balkjes die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Laat je ze allemaal in dezelfde richting wijzen? Dan is de boom driehoekig van vorm. Dit is niet het geval als je de balkjes allemaal in een andere richting laat wijzen. De boom krijgt hierdoor een bijzondere uitstraling, waardoor we hem bestempelen als een moderne kerstboom.

Naast de Yelka beschouwen we de Spira ook als een design kerstboom. Ondanks dat deze ook gemaakt is van hout, verschilt hij in veel opzichten van een Yelka houten kerstboom. Grootste verschil zit hem in de vorm. De Spira kerstboom heeft namelijk een spiraalvorm. Deze spiraal is onderaan relatief breed en wordt naar boven toe steeds smaller. Als je voor deze moderne kerstboom kiest, weet je zeker dat je een blikvanger in huis haalt.

5 voordelen van een moderne kerstboom op een rijtje
Heb je jarenlang een echte kerstboom in huis gehad? Dan zie je mogelijk nog niet zo snel een moderne kerstboom in huis staan. Zo’n boom heeft inderdaad een compleet andere uitstraling, maar toch raden wij jou aan hem niet direct af te schrijven. Een design kerstboom heeft namelijk ook de nodige voordelen. Omdat niet iedereen deze voordelen inziet, zetten wij er hier 5 op een rijtje.

1. Duurzaam
Een eerste voordeel van een moderne kerstboom is dat hij duurzaam is. Zo’n boom wordt namelijk gemaakt van duurzaam hout. Ruil je een echte kerstboom in voor en Yelka of Spira houten kerstboom? Dan betekent dit dat er ieder jaar een boom minder gekapt hoeft te worden. Dit is goed voor het klimaat, want bomen zuiveren de lucht.

Een moderne kerstboom is bovendien duurzaam omdat je hem meerdere jaren achtereen kunt gebruiken. Dit betekent dat je niet ieder jaar een nieuwe boom aan hoeft te schaffen. Na afloop van de kerstdagen berg je hem op en volgend jaar tover je hem weer voor de dag.

2. Naaldvrij
Uitvallende naalden zorgen vaak voor de nodige frustraties. Niet gek, want deze naalden duiken vaak overal in huis op. Soms kom je ze zelfs maanden na de kerst nog tegen. Met een moderne kerstboom is dit niet langer het geval. Doordat deze boom volledig van hout gemaakt is, hoef je niet bang te zijn voor uitvallende naalden. Jouw woning blijft hierdoor relatief schoon tijdens de kerstperiode.

3. Onderhoudsarm
Als je een echte kerstboom koopt, kies je voor een boom met of zonder kluit. Welke boom je ook kiest, je moet hem altijd onderhouden. Zo heeft een echte kerstboom bijvoorbeeld water nodig. Als je hem geen water geeft, verliest de boom zijn naalden namelijk sneller. Helaas vergeten veel mensen hun kerstboom te onderhouden. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan een moderne kerstboom aan te schaffen. Hier hoef je namelijk niet naar op of om te kijken.

4. Goedkoop
Veel mensen die de prijs van een houten kerstboom zien, schrikken hiervan. Zo’n boom is namelijk aanzienlijk duurder dan een echte kerstboom. Op de korte termijn is dit inderdaad het geval, maar op de lange termijn niet. Een kerstboom van hout koop je eenmalig en kun je vervolgens jarenlang gebruiken. Hierdoor is een moderne kerstboom op de lange termijn een stuk goedkoper. Je hoeft immers niet ieder jaar weer een nieuwe boom aan te schaffen.

5. Tijdwinst
Een vijfde en laatste voordeel is dat een moderne kerstboom jou tijdwinst oplevert. Hoe dit precies zit? Omdat het op- en aftuigen van zo’n boom aanzienlijk minder tijd in beslag neemt. Je versiert hem namelijk binnen de kortste keren met slingers, kerstballen en verlichting. Vaak staat zo’n kerstboom al binnen een paar minuten. Met het op- en aftuigen van een echte kerstboom zijn sommige mensen al snel een uur (of langer) bezig.

Bestel online een moderne kerstboom
Hebben de voordelen van een houten kerstboom jou overtuigd? Dan wil je er zelf mogelijk wel eentje kopen. Om te voorkomen dat je onnodig veel tijd besteedt aan jouw zoektocht, raden wij je aan je tot het internet te richten. Online heb je namelijk snel zo’n kerstboom gevonden. Vaak kun je hem direct bestellen. Grote voordeel hiervan is dat je er zelf de deur niet voor uit hoeft. Nadat je jouw bestelling geplaatst hebt, hoef je namelijk alleen maar te wachten tot een moderne kerstboom bij jou thuis afgeleverd wordt. De levering duurt meestal niet langer dan een paar dagen, waardoor je zo’n boom snel in huis hebt.

Reacties zijn gesloten.