reageer als eerstwo 21 aug 2019

Kies jij voor een sollicitant uit het re-integratietraject?  

REGIO – U heeft een sollicitatie ontvangen van een werknemer in een tweedespoortraject. Zo’n werknemer is verplicht om te solliciteren als zijn huidige baan niet meer passend is vanwege arbeidsongeschiktheid. Die kandidaat is niet meer in staat om zijn huidige functie uit te oefenen maar wel geschikt voor ander werk. Wie weet is hij wel de perfecte kandidaat voor de vacature in uw bedrijf? Xs2more begrijpt dat u vragen heeft over de sollicitatie van een re-integratiekandidaat. U wilt hem een kans geven. Maar daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken. Onze experts kunnen u alles vertellen over uw rechten en plichten bij een tweedespoor re-integratie.

Tweedespoortraject: wat is dat eigenlijk?

Een werkgever meldt een werknemer aan voor het traject re-integratie tweedespoor als die werknemer na een bepaalde tijd wegens ziekte niet meer in staat is zijn functie uit te oefenenen. Daarbij is werkhervatting in de huidige functie ook niet meer mogelijk. Een tweedespoor re-integratie volgt na een eerstespoortraject. Zo’n tweedespoortraject kan alleen ingezet worden als alle mogelijkheden in het eerste traject zijn onderzocht. Want een tweedespoortraject dat te vroeg is ingezet, kan leiden tot een loonsanctie voor de nieuwe werkgever. Dat is natuurlijk niet wat u wilt.

Wat zijn de voordelen van een tweedespoor-sollicitant?

Het aannemen van een tweedespoor-sollicitant heeft een aantal voordelen. Zo komt de kandidaat altijd voor een bepaalde periode op proef. Op die manier hebben zowel werkgever als werknemer de tijd om te ontdekken of ze bij elkaar passen zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Komt de nieuwe werknemer zijn proefperiode goed door? Dan is detachering een optie. U nieuwe medewerker maakt zijn ziekteperiode vol bij zijn oude werkgever. De kandidaat werkt dan wel bij u, maar blijft in dienst bij zijn oude werkgever. Als nieuwe werkgever draagt u zo geen risico. De werkgeverslast blijft bij de oude werkgever. Ook gaat er een vangnet van kracht: de nieuwe werkgever loopt geen financieel risico. Dit risico geldt voor de andere werkgever. Als de werknemer toch plotseling uitvalt, ontvangt u looncompensatie.

Het beste voor de werknemer

Een kandidaat uit het re-integratietraject wordt goed begeleid door een re-integratiebedrijf organisatie als Xs2more. Hierbij ligt de focus er vooral op hoe de werknemer optimaal tot zijn recht komt. In een gesprek met een adviseur komen vragen over de (sterke) eigenschappen en scholingsmogelijkheden aan bod. Onze expert onderhoudt ook het contact met de toekomstige werkgever. U hoeft dat zelf dus niet te doen. De kandidaat solliciteert van werk naar werk. Zijn huidige werk is helaas niet meer passend maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. U kunt ervan op aan dat Xs2more grondig onderzoek doet naar de mogelijkheden van de kandidaat en naar de vraag of de sollicitatie naar uw openstaande vacature een weloverwogen keuze is.

Ondersteuning nodig?

Voor u en voor de sollicitant is dit een spannende periode. Met een open, transparante houding van zowel werknemer, ex-werkgever en Xs2more worden al veel vragen en onzekerheden weggenomen om zo goed van start te kunnen gaan met deze detachering. Ben u een werkgever en op zoek naar ondersteuning bij het het re-integratietraject? Xs2more is dé expert op het gebied van re-integratie. Wij zijn er voor werkgevers en werknemers en helpen u vlot en adequaat. Onze adviseurs doen graag een stapje extra voor u en helpen u op intensieve en op persoonlijke wijze. Meer informatie vindt u op onze website: www.xs2more.nl.

 

 

Reacties zijn gesloten.