Eén van de leukste plaatsen van de provincie Zuid-Holland is Dordrecht, door de inwoners liefkozend Dordt genoemd. Waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas, daar is Dordt te vinden. Deze bruisende stad heeft een rijke historische geschiedenis en is een bezoekje meer dan waard. Fietsen, wandelen of genieten van één van de vele horecagelegenheden; in Dordt kan het allemaal. Dus plan dat bedrijvenuitje, vrienden- of familieweekend in de zomer en bezoek Dordrecht.

Wandelen in Dordt

Dordt is een stad vol water. Het nodigt uit om er heerlijk rond te slenteren langs de grachten en over de kades. Onderweg kom je oude pakhuizen tegen die voorzien zijn van de typische Dordtse trapgevels. Wanneer je de Damiatenbrug oversteekt zie je een stoomsleper liggen. De Pieter Boele is de enige stoomsleper die in Nederland nog te bewonderen is. Heb je de toren van Pisa al wel eens live mogen aanschouwen? Dat is nog niets vergeleken met de scheve toren van de Grote Kerk. Voor de echte waaghalzen onder ons is deze zelfs te beklimmen. De kerk is sowieso een bezoekje meer dan waard want het heeft een prachtig interieur. Je kunt natuurlijk je wandelschoenen aantrekken om Dordrecht per voet te verkennen, maar slenteren in de zomer is het allerlekkerste op slippers. Laat voor het hele gezelschap slippers bedrukken. Daarmee vallen jullie lekker op en ze lopen heerlijk.

Het drierivierenpunt

Op het punt waar de Oude Maas, de Noord en de Merwede samenkomen is het in de zomer heerlijk toeven. Alles wat voorbij komt varen, van grote schepen tot plezierbootjes, bekijken onder het genot van een lekker glaasje en een hapje eten. Zitten jullie liever zelf op het water? Boek dan een rondvaart waarbij je alles te weten komt over Dordt. Het Scheffersplein, dat eigenlijk een brug is, wordt tijdens het seizoen omgetoverd tot één groot terras. Ook daar is het fantastisch om even plaats te nemen. Niets leuker dan mensen bekijken en even gezellig bijkletsen met je collega’s, vrienden of familie.

Heerlijk recreëren in Dordt of omgeving

Verblijf je op een camping of een recreatiepark in Dordrecht of naaste omgeving met de hele groep? Niets zo gezellig als samen te ontbijten en het avondeten te bereiden. Wat er bij een zomers uitje natuurlijk bij hoort is een lekkere, gezamenlijke maaltijd zoals een barbecue. Om de barbecue-kok en de assistenten extra in het zonnetje te zetten, zijn opvallende keukenschorten natuurlijk niet te vermijden. Laat daarom schorten bedrukken.

Winkelen of musea bezoeken

Zin om te shoppen? Dan ben je in Dordt aan het goede adres. Hier bevindt zich namelijk de langste winkelstraat van ons land, de Voorstraat. Met een lengte van ruim een kilometer is er voor iedere shopper wel iets moois te ontdekken. Ook voor de museumliefhebbers heeft Dordrecht genoeg keuze. Van het Huis van Gijn, waar de tijd al ruim een eeuw stil staat, tot het Nationaal Onderwijsmuseum. In Dordt is altijd wat te doen en te bezichtigen.

(Archieffoto: Stolk Fotografie)