Vooral in de jaren 2020 en 2021 waren er lange dagen die in huis doorgebracht moesten worden. Dat resulteerde in een kritische blik op het eigen interieur en exterieur oftewel de tuin, en vervolgens een trend die anno nu nog steeds doorzet: men sloeg massaal aan het klussen. Simpelweg om meer te genieten van eigen huis en tuin. Van deze karweitjes zie je direct resultaat.

 

De muren een lichtere kleur geven

 

Smaken verschillen, maar vast staat dat je van een donkere woonkamer minder happy wordt. Vergeet die zwarte muren en kies een lichte kleur als basis, zodat het zonlicht vrij spel heeft. Wit is prima als uitgangspunt, maar een enkele muur in okergeel of zelfs zalmroze maakt het geheel speelser. Behangen was even in de mode, maar dat is niet zelden een frustrerende klus waarvoor niet iedereen in de wieg is gelegd. Schilderen kan daarentegen iedereen, kijk desnoods op YouTube. De sterkste verf houdt het langste stand tegen de tand des tijds, dus kies je voor een merk dat al twee eeuwen lang zowel particulieren als vaklui tevreden stelt: Sikkens. Op zoek naar Sikkens verf? Colorstore.nl helpt je verder!

 

Ook meubels opknappen en schilderen is een rustgevend werkje

 

Datzelfde sterke merk pak je erbij als je oude houten meubels een oppepper geeft. Of deze nu al jarenlang in je huis staan of zojuist bij de kringloopwinkel gescoord zijn. Hout is trendy, dus we zien deze meubels steeds meer. De schuurmachine maakt je eettafel, boekenkast of dressoir kaal. Vaak is een transparante laklaag daarna al voldoende, zodat je de nerven en kwasten erdoorheen blijft zien. Het geeft een natuurlijk, warm, maar ook licht industrieel effect. En al klussend merk je dat alle dagelijkse prikkels naar de achtergrond verdwijnen. Dubbele winst!

 

Buiten doet een laag verf eveneens wonderen

 

In de tuin bevinden zich ook veel items die wel een makeover kunnen gebruiken. De loungeset die je van pallets maakte, de schutting, de schuur en wie weet ook de muren van je gevel. Het is geen verrassing dat je ook hier de pot verf en kwast erbij pakt voor een oogverblindend resultaat.

 

Keuken leeghalen en opnieuw inrichten