Als ouders weet je natuurlijk maar al te goed dat het iedere keer een uitdaging is om iets leuks te verzinnen om te doen met de kinderen. Vooral wanneer het een druilerige zondag is, merk je al snel dat de kinderen zich gaan vervelen. Daarom hebben wij een aantal leuke ideeën voor je, zodat je de komende tijd meer dan genoeg inspiratie hebt om leuke dingen te doen met de kinderen in Dordrecht. Want ook wanneer het regent, is er genoeg te doen. Dus vind jij het lastig om iedere keer weer iets te verzinnen en zitten jullie elkaar thuis regelmatig aan te kijken omdat je werkelijk geen idee hebt wat je kunt gaan doen? Dan zit je hier goed! Wij delen namelijk meerdere leuke dingen om te doen met je kinderen in Dordrecht die geschikt zijn voor zowel een regenachtige als zonnige dag.

Het Hof van Nederland
Willen jij en de kinderen graag meer weten over de geschiedenis van Dordrecht en eigenlijk ook de rest van Nederland? Dan is een bezoekje aan Het Hof van Nederland een leuk uitje. Dit museum vertelt je namelijk aan de hand van verschillende tentoonstellingen en verhalen stap voor stap hoe Dordrecht is ontstaan. Het leuke van dit museum is dat kinderen al spelenderwijs meer te weten komen over zowel Dordrecht zelf als de rest van Nederland. Juist deze combinatie maakt dit tot een ideaal uitje, bijvoorbeeld tijdens een wat minder mooie dag.

Nationaal Park De Biesbosch
Wat is er nu leuker dan met het hele gezin naar het bos? Nationaal Park De Biesbosch is een natuurgebied dat vlakbij Dordrecht ligt. Hier is echt van alles te doen, zowel voor de volwassenen als voor de kinderen. Zo kun je een flinke wandeling maken door het park en kom je onderweg allerlei verschillende dieren, bomen en planten tegen. Houden jullie van wat meer avontuur, dan kun je ook een boottocht maken. Kortom, genoeg te doen dus! Ons advies is alleen wel om dit op een mooie zomerse dag te doen, zodat je niet bang hoeft te zijn om nat te worden.

Dagje naar speeltuin Stadspolders
De speeltuin, welk kind vindt dat niet leuk? Een dagje naar speeltuin Stadspolders is daarom een perfect uitje voor het hele gezin. Vooral wanneer de kinderen wat ouder zijn en zichzelf kunnen vermaken, kunnen jullie als ouders mooi ergens gaan zitten, terwijl de kinderen zich aan het uitleven zijn. Het leuke aan deze speeltuin, is dat er echt van alles te beleven is en de kids zich er dus uren kunnen vermaken. Zo zijn er allerlei verschillende klimtoestellen, glijbanen en schommels. Zijn de kinderen ook dol op dieren? Ga dan naar de kinderboerderij in Dordrecht zelf, waar ze niet alleen kunnen spelen, maar ook verschillende dieren kunnen aaien en misschien zelfs wel mogen voeren.

Huis van Gijn
Het Huis van Gijn mag eigenlijk niet ontbreken op deze lijst en is dan ook een ideaal uitje voor wanneer het buiten koud is of regent. Dit unieke museum geeft je een inkijkje in het leven van de familie van Gijn, die rond 1900 in het pand woonde. De kinderen kunnen hier op een speelse manier kennis maken met vroeger, zodat ze meteen kunnen zien hoe goed ze het nu eigenlijk allemaal hebben.