reageer als eerstma 23 mrt 2020

Leuke klussen om deze lente zelf uit te voeren

De dagen worden langer, alles groeit en bloeit en de temperaturen gaan omhoog. Dit betekent dat het voorjaar weer is aangebroken. Het voorjaar is natuurlijk een mooie periode om buitenshuis aan de slag te gaan met allerlei klussen. Bijvoorbeeld met het poetsen van de ramen en kozijnen en het snoeien van de bomen en planten. Maar als u echt van klussen houdt, draait u uw hand ook niet om voor grotere klussen. Een houten veranda staat garant voor urenlang tafelen op zwoele zomeravonden. Uw auto krijgt een beschutte plek onder een zelfgebouwde carport. Spullen zoals tuinmeubilair en openhaardhout, krijgen een mooie plaats onder een echte kapschuur. Met een goed plan en de juiste materialen maakt u deze bouwwerken zelf. Des te meer plezier hebt u ervan.

Sfeervolle overkapping
Een kapschuur bestaat uit één of meerdere zijwanden, een achterwand en een open voorzijde en heeft een hellend of een plat dak. Dit bouwwerk biedt een sfeervolle overkapping om alle seizoenen van het jaar gezellig onder te zitten. Ook kunt u een kapschuur inrichten als riante opslagplek. Als u zelf aan de slag gaat met het bouwen van een kapschuur hebt u de keuze uit diverse soorten hout die hiervoor geschikt zijn. Lariks Douglashout is een populaire houtsoort vanwege de fraaie uitstraling en de duurzaamheid. De Europese naaldhoutsoort gaat maar liefst 20 tot 25 jaar mee en is gemakkelijk te bewerken. Als u het mooi vindt om het een kleur te geven, kunt u het behandelen met beits in uiteenlopende tinten. Als u lariks Douglashout onbehandeld laat, krijgt het na verloop van tijd een prachtige grijze kleur. Als u op zoek bent naar een voordeliger alternatief voor het maken van een kapschuur, kiest u voor geïmpregneerd hout.

Aangenaam vertoeven
Wilt u het hele jaar door genieten van het buitenleven? Dan is een veranda bouwen een goed idee. In de winter en de herfst is het een knusse plek. Met een fleecedeken over uw benen en een terrasverwarmer aan de wand kunt u aangenaam in de veranda vertoeven. ’s Zomers geeft de veranda beschutting tegen de felle zon en de warmte. U creëert een stijlvolle overkapping die het huis en de tuin met elkaar verbindt door de veranda te maken van hout. Dit levert ook vaak een waardevermeerdering van uw woning op. Met hardhout, Douglashout of tuinhout geeft u de veranda een landelijke en robuuste uitstraling. Om de constructie compleet te maken, koopt u tevens palen, planken, rabatdelen en potdekselplanken van deze houtsoorten.

Alternatief voor de garage
De carport is niet alleen een handige uitbreiding van uw woning maar biedt ook een voordelig alternatief voor het bouwen van een garage. Een carport zorgt voor de ideale manier om droog in en uit te stappen en beschermt uw auto tegen weersinvloeden zoals sneeuw en regen. Zelf een carport bouwen is redelijk eenvoudig. Met het juiste materialen van goede kwaliteit – zoals palen, planken en bevestigingsmateriaal – maakt u een goede start. Bij het bepalen van het benodigde materiaal en het visueel maken van uw ideeën komt een ruwe schets goed van pas. Zelf een carport maken? U legt een uitstekende basis met duurzaam hout. Het heeft een levensduur van minimaal 20 jaar en is goed bestand tegen weersinvloeden. Aantrekkelijk geprijsde én mooie alternatieven vindt u in Red Cedar, Douglas en Accoya hout.

Reacties zijn gesloten.