Je gaat eindelijk weer lekker op vakantie naar een zonnige bestemming met prachtige stranden en misschien nog wel belangrijker, de vissen en koraal in het water. Je vindt het leuk om lekker rond te zwemmen en naar al het moois te kijken wat er voorbij komt in het water. Bij duikwinkel SubLub kan je terecht voor al jouw snorkel en duik artikelen zodat jij goed voorbereid het water in kan duiken.

Duikbrillen op sterkte

Op het land draag je een bril of heb je wellicht lenzen om scherp te kunnen zien, duikwinkel SubLub biedt zwembrillen aan op sterkte zodat je ook onder water haarscherp kan zien. Je kan een duikbril of snorkel masker op precieze sterkte kopen, dit is vaak erg duur en tijdrovend. Veel snorkelaars en duikers hebben deze dure oplossing niet nodig en kunnen goed wegzwemmen met een duikbril of snorkel masker op sterkte. Als je gaat snorkelen wil je waarschijnlijk alleen voorwerpen in de verte zien omdat je niet echt de diepte in gaat en meer op het wateroppervlak blijft. In dit geval kies je een duikbril of masker met een negatieve lens, bij andere is dit precies andersom en heb je positieve lenzen nodig. Bij SubLub hebben we glazen op sterkte op voorraad van -1 tot en met -10 en van plus 1 tot en met plus 4,5. De twee standaardglazen die er al in zaten worden meegestuurd zodat je die later altijd nog kan gebruiken.

Hoe weet ik welke glazen ik nodig heb?

De sterkte van je glazen en/of lenzen die je gebruikt in het dagelijks leven, die sterkte is ook van toepassing op je snorkelmasker of duikbril. Maak je gebruik van cilinderglazen is de regel iets anders, deel de cilindersterkte door 2 en tel dat op bij je correctie. Dus heb je een lens met -3 en een cilinder van 2, dan bestel je een lens met -4 correctie. Als je van jezelf weet dat je makkelijk problemen kan krijgen met je ogen, is het raadzaam om advies te vragen aan je opticien voor een goede oplossing. Wanneer je een bril draagt met een relatief lage correctie heb je in principe geen duikbril op sterkte nodig, dit is omdat onder water alles 25% groter wordt. De vuistregel hierin is mag je legaal een auto besturen zonder bril dan heb je aan een standaard duikbril genoeg.

Voordelen van bestellen bij SubLub

Je kan eenvoudig in de webshop jouw duikbril of snorkel masker samenstellen zodat de glazen op sterkte perfect bij jouw passen. SubLub heeft een grote voorraad duik en snorkel artikelen in het magazijn liggen, bestel je op een werkdag voor 17.00 uur is het de volgende dag thuisbezorgd. Nog net op tijd voor je met vakantie gaat! Heb je meer hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Dit is geen punt bij SubLub, de klantenservice zit voor je klaar om jou een goed advies te geven, of kom gezellig langs in een van onze winkels waar een expert voor jou klaarstaat om je te helpen!