reageer als eerstma 9 nov 2020

Ondanks Covid19 hebben Zuid-Hollanders meer vertrouwen in bitcoin

Het coronavirus heeft een impact op iedereen en op elk bedrijf. Na jarenlang onschendbare groei op de financiële markten, moesten ook de aandelen er in maart aan geloven. Het coronavirus liet globaal van zich horen en de koersen van aandelenindexen daalden tot historische dieptepunten.

De goudprijs zakte in elkaar en je moest bijbetalen om van opties op olie af te komen. Ook bitcoin kon niet op tegen al dit geweld, de prijs halveerde bijna. Inmiddels is bitcoin sinds maart met meer dan 250% gestegen.

De bitcoin prijs maakt een roerig jaar mee en dat heeft effect op het vertrouwen van investeerders. Cryptocurrency bedrijf BTC Direct ondervroeg 1100 Nederlanders, uit alle windstreken. Hieruit blijkt dat het vertrouwen van inwoners van Zuid-Holland in bitcoin dit jaar alleen maar is gestegen.

Zuid-Hollanders optimistischer dan rest van Nederland 

Het vertrouwen van Zuid-Hollanders in cryptovaluta is ondanks de beweeglijkheid van de koers juist gestegen. Ruim 40 procent zegt meer of veel meer vertrouwen te hebben in cryptocurrency. Slechts 23 procent antwoordt minder of veel minder vertrouwen te hebben in cryptomunten zoals bitcoin.

Dat is opmerkelijk want in de rest van Nederland is het vertrouwen niet gestegen en op sommige plekken juist gedaald. Bitcoin is sinds het begin van corona hersteld en bereikte begin november zelfs het hoogste punt van 2020.

Andere cryptomunten blijven achter bitcoin aanlopen 

Zuid-Hollanders hebben een duidelijk voorkeur als het gaat om de keuze in verschillende cryptocurrency. Maar liefst 79 procent van de ondervraagden zegt meer vertrouwen te hebben in bitcoin dan in concurrerende cryptomunten. De top drie wordt aangevuld door ethereum (44 procent) en litecoin (31 procent). Het was mogelijk om in deze categorie meerdere antwoorden aan te vinken.

Zuid-Hollandse mannen kopen voor de lange termijn 

Crypto investeerders uit Zuid-Holland zijn voor het overgrote deel man (95 procent). In Zuid-Holland investeren mannen anders dan vrouwen. Mannen hebben bij bitcoin de blik op de lange termijn, een investering hoeft niet meteen rendabel te zijn. Meer dan de helft van de vertrouwelijk investeerders geeft juist aan geld in te leggen voor de korte termijn. Dat is opvallend, want dat wijkt af van de landelijke trend waarbij vrouwen juist voor de lange termijn bitcoins hebben.

Reacties zijn gesloten.