Veel bedrijven in Dordrecht hebben gemerkt dat een goed vindbare aanwezigheid op internet onmisbaar is. Helemaal toen wegens de vele overheidsmaatregelen niet essentiële winkels hun deuren moesten sluiten. Veel bedrijven hebben daarom een flinke inhaalslag gemaakt om hun website goed vindbaar te maken en hebben daarnaast een webshop geopend. Want meer dan ooit shoppen ook inwoners van Dordrecht online. Daarvan kunnen ook lokale ondernemers volop profiteren.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat consumenten het liefst bij de lokale ondernemer hun spullen kopen. Dit zijn ondernemingen die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan. Veel consumenten kopen graag bij een plaatselijke ondernemer om daarmee hun lokale gemeenschap steunen.

Vindbaar
Het is echter niet altijd even gemakkelijk om als lokaal Dordts of Zuid Hollands bedrijf goed vindbaar te zijn op internet. Dat komt mede omdat goed gemaakte content niet voor ieder bedrijf makkelijk te realiseren is. Waar moet je als bedrijf beginnen? Je hebt bijvoorbeeld wel eens gehoord van SEO, contentmarketing en SEA. Bovendien moeten geschreven teksten SEO-proof gemaakt worden zodat relevante zoekwoorden makkelijk gevonden worden. Bij een gespecialiseerd internet marketing bureau ben je wat betreft Search Engine Optimalisation aan het goede adres. Die zijn meestal op de hoogte van de nieuwste spelregels van Google en hoe die het beste toegepast kunnen worden. Naar aanleiding van een zoekwoorden onderzoek die relevant is voor jouw bedrijf maken ze een marketingplan van aanpak.

Wanneer je site éénmaal SEO-proof is gemaakt begint het eigenlijk pas. Naast vindbaarheid moet je namelijk ook regelmatig je site bijhouden. Actuele en goed gemaakte verhalen, blogs, foto’s en video´s dragen er namelijk aan bij dat je site niet alleen up to date is maar ook beter gevonden wordt. Daarnaast hebben we het niet eens over social media. Een beetje bedrijf is minstens op twee platformen aanwezig. Online aanwezigheid kost menig bedrijf de nodige hoofdbrekens. Kom je er niet uit waar je als bedrijf online relevant bent dan kun je het beste een internetbureau inschakelen. Het voordeel van zo’n bureau dat ze jouw het werk uit handen kunnen nemen zodat je volop in je eigen bedrijf werkzaam kunt blijven.

Reviews
Ben je op zoek naar een internetbureau kijk dan naar hun reviews en cases. Voor elk bedrijf zijn tevreden klanten die een goede review achterlaten belangrijk. Zorg dat je dus je eigen beoordelingen op je bedrijfspagina van Google in ieder geval op orde hebt. Dat kan je beslist een aantal waardevolle leads opleveren. Weet je niet precies hoe je je eigen bedrijfspagina optimaal kunt aanmaken dan kan een internetbureau je daar zeker bij helpen. Je kunt deze pagina altijd aanvullen met blogs, aanbiedingen en foto´s van je bedrijfsactiviteiten.

Website
Er bestaat echter geen twijfel dat de eerste stap die je als ondernemer moet nemen om online goed zichtbaar te zijn een goed vindbare website is. Uit onderzoek is gebleken dat lokale klanten vaak eerst online gaan kijken voordat ze naar een fysieke winkel in hun plaats gaan. Heb je éénmaal die goede website pleeg dan regelmatig onderhoud. Laat dat doen door een internetbureau zodat je altijd weet dat je site voldoet aan de vindbaarheidseisen van Google.