reageer als eerstma 23 mrt 2020

Ontdek de voordelen van signing met zeefdruk

Signing is het fysiek oftewel offline inzetten van communicatiemiddelen om een merk of product onder de aandacht te brengen. Dat klinkt misschien als iets waar nauwelijks ruimte meer voor is in deze overvolle online-tijd. Toch is signing nog steeds een belangrijk middel in de strijd om de aandacht van de consument en bij het vergroten van naamsbekendheid.

Signing geeft een visuele uiting aan een merk of bedrijf, bijvoorbeeld met beurswanden, life-size poppen en cut-outs. Daarbij worden verschillende technieken gebruikt om afbeeldingen en boodschappen op die fysieke vormen te drukken. Zeefdruk is daarvan een van de belangrijkste.

Deze druktechniek maakt gebruik van een raam waarin fijn gaas is gespannen: een apart raam voor iedere kleur. Die ramen worden in een speciale zeefdrukmachine geplaatst. Vervolgens wordt er inkt door het gaas heen gedrukt waarna een lamp zorgt voor droging van de inkt in de machine. Dit proces wordt voor iedere kleur apart herhaald totdat het gewenste patroon is ontstaan. Zo kunnen erg gedetailleerde patronen gedrukt worden waardoor het voor ieder bedrijf een geschikt communicatiemiddel biedt.

Geschikte materialen
Zeefdruk is geschikt voor het bedrukken van verschillende materiaalsoorten. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor karton, papier of verschillende soorten plaatmateriaal. Karton is het meest gebruikt in de signingwereld dankzij verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor bewerking.

Zo laat karton zich zeer goed bedrukken met tekst, logo’s en afbeeldingen. Met name honingraat karton wordt veel gebruikt voor displays en andere reclame-uitingen. Dit type karton ook wel reboard genoemd, bestaat uit een harde buitenlaag met binnenin een zachtere kartonsoort. Die zachtere kartonsoort heeft een honingraatstructuur: de sterkste structuur die in de natuur bestaat. Daardoor biedt honingraatkarton een unieke combinatie van een laag gewicht maar met een enorme stevigheid. Ideaal voor displays of andere borden die vaak verplaatst worden maar ook tegen een stootje moeten kunnen.

Ontdek zelf de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zeefdruk voor uw volgende reclame-uiting? Aelen en van Leeuwen kan je hier als digitale druk- en zeefdrukspecialist volledig bij helpen. Reboard karton bedrukken kan bij hen al vanaf enkele stuks maar ook voor grote publiciteitscampagnes zit je hier goed.

Deze service wordt geleverd met oog voor duurzaamheid en uiteraard tegen een scherpe prijs. Drukwerk met afmetingen tot maar liefst 1.60 x 2.10 meter kan worden gerealiseerd. Zo weet je pas echt zeker dat je opvalt!

Reacties zijn gesloten.