reageer als eerstdi 26 jan 2021

Op de juiste manier een arbodienst kiezen

Alle werkgevers met personeel zijn verplicht om samen te werken met een arbodienst. Op zijn minst moeten werkgevers een basiscontract hebben bij een arbodienst. Als werkgever zal je dus een keuze moeten maken tussen de verschillende arbodiensten. Dit kan een tijdrovend proces zijn. Lees snel verder als je wilt weten hoe jij de beste arbodienst kiest voor jouw bedrijf!

Waar let je op bij het kiezen?
Elk bedrijf heeft zijn eigen visie en bedrijfsvoering. Hierom is het belangrijk dat de potentiële arbodienst past bij de manier waarop een bedrijf wordt beheerd. De arbodienst moet een vergelijkbare visie hebben op zaken zoals verzuim en inzetbaarheid van het personeel.

Daarnaast speelt de reden waarom je op zoek bent naar een arbodienst een grote rol in de selectie naar de passende dienstverlener. Speelt er een acuut verzuimprobleem binnen de organisatie of is het voor de preventie van toekomstige gevallen? Daarnaast kan je natuurlijk ook voor het eerst een arbodienst moeten kiezen. Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening mee moet houden. Bedrijven zoals HR Navigator kunnen je helpen bij het vergelijken van verschillende arbodiensten.

Wat moet je aanleveren bij een mogelijke arbodienstverlener?
Wanneer je een potentiële arbodienstverlener hebt gevonden, kan je een offerte aanvragen. Om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke offerte ontvangt is het slim om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van jouw organisatie. Probeer zoveel mogelijk relevante informatie te delen met de arbodienstverlener.

Ze moeten precies weten wat jouw wensen zijn qua verzuimbeleid en hoe je hier mee om wilt gaan. Een aanbod op maat is namelijk voor beide partijen meestal het voordeligste. Naast een duidelijke organisatie omschrijving heeft de potentiële arbodienstverlener het volgende nodig om een passend aanbod te kunnen doen:
• Verzuimregistratie, welk systeem gebruik je nu en kan je overstappen?
• Personeelsinformatie, wat voor mensen werken er, beschrijf jouw werknemers.
• Verzuimbegeleiding, hoe is de begeleiding op dit moment geregeld en hoe wil je dit in de toekomst regelen.
Aan de hand van onder andere deze gegevens kan een arbodienst een passende offerte opstellen.

De juiste arbodienst kiezen
Nu we weten hoe je aan een goede offerte komt, is het ook goed om te weten welke informatie belangrijk is op de offerte. Zoals we net lieten zien is het goed om open te zijn naar de arbodienst. Op het moment dat de dienstverlener deze openheid niet terug toont, is dit waarschijnlijk niet de juiste partij. Dit is altijd een goede pijler.

Daarnaast is het goed om de volgende zaken te controleren:
• Hoe lang bestaat de arbodienst.
• Op welke branche richten zij zich voornamelijk.
• Sluit de visie van deze dienstverlener aan op jouw visie?
• Maken ze gebruik van externe artsen of bedrijfsartsen.
• Zijn ze in bezit van alle certificaten.
• Wat zijn de voorwaarden van het contract.
Deze bovenstaande zaken moeten zeker op de offerte staan en duidelijk zijn. Wanneer dit niet het geval is, vraag dan bij de arbodienst om verduidelijking en mogelijk een nieuwe offerte.

Elke arbodienst is anders, daarom is het goed om er één te vinden die precies bij jouw organisatie past. Wil je nog meer weten over de mogelijkheden? Klik dan hier voor meer informatie over arbodiensten en wat er komt kijken bij de keuze voor een arbodienst.

Reacties zijn gesloten.