Ouderdom komt met gebreken, een waarheid (helaas) als een koe. Maar om nog maar een cliché erin te gooien, technologie staat voor alles. En wanneer we deze twee combineren zien we dat voor veel praktische bezwaren waarom iemand op leeftijd de vrijheid verliest, tegenwoordig een oplossing is. Wanneer mensen op latere leeftijd deze omarmen, zul je zien dat je een prachtige oude dag hebt en de gebreken niet de nadruk krijgen. Welke tips je hierbij wilt kennen? Lees snel verder.

Lekker op pad
Eén van de eerste dingen waar vaak een stukje vrijheid op latere leeftijd bij verloren gaat is de bewegingsvrijheid. Niet om van de keuken naar de stoel te gaan, maar om zelfstandig écht op pad te gaan. Denk aan een ritje naar de supermarkt, bezoekje aan het dorp of een ommetje door de stad. Maar hier is een oplossing voor, namelijk in de vorm van scootmobielen. Deze hebben niet meer het oubollige karakter zoals ze vroeger hadden, maar hebben een transformatie doorgemaakt. Ze zijn hipper, sneller én stabieler. Daarmee is het iets wat gangbaarder is geworden. Door de toegenomen kwaliteit is ook de actieradius vergroot, hiermee worden plekken bereikbaar die dat voorheen niet waren. Er is zelfs een ANWB abonnement bij nodig, ideaal bij pech onderweg. Kijk snel eens op www.voordeelscooters.nl voor het aanbod.

Altijd hulp
Het vrezen van ouder worden is vaak niet dat iets écht niet meer kan, maar dat iets kan gebeuren. Zoals een oud gezegd luidt; een mens lijdt het meest om het lijden wat hij vreest. Om de situaties dat er iets gebeurt voor te zijn, is het goed om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Een voorbeeld hiervan is de installatie van een alarmknop in huis en deze aan te laten sluiten bij een centrale. Zelfs een alarmknop om de nek of arm dragen kan al voor een enorm stuk zekerheid zorgen. Zo is het altijd mogelijk hulp in te schakelen wanneer iemand valt of in een andere noodsituatie zit. Dit is niet alleen een geruststellende gedachte voor de persoon zelf, maar ook voor vrienden en familie. Ook een slimme deurbel is een stukje technologie wat aan te raden is. Op deze manier kunnen ouderen zien wie er voor de deur staat, en is de kans dat zij door ongevraagde gasten worden overvallen veel kleiner. Ook zorgt het ervoor dat ze de pakketbezorger niet missen, óók niet wanneer het iets langer duurt voordat ze de voordeur kunnen bereiken.

Bovenstaande zijn maar een greep uit de vele voorbeelden die mogelijk zijn om thuis te blijven wonen op latere leeftijd. Van de slimme thermostaat tot de slimme verwarming, aan bijna alles kan tegenwoordig gedacht worden. Zeker met wat hulp op afstand en de nodige uitleg is het voor mensen steeds eenvoudiger hun vrijheid te behouden. Wacht hier niet te lang mee en ga mee met deze ontwikkelingen, dan zul je zien dat er meer mogelijk is dan dat veel mensen in eerste instantie denken.