Sta jij op het punt om een reisje te maken naar Duitsland? Dan zijn er meerdere dingen om aan te denken voordat je daadwerkelijk op stap gaat. Duitsland is een mooi, groot land, waar veel valt te ontdekken. Het is dan ook een populaire vakantie locatie. Je moet er echter wel opletten dat je met de volgende dingen rekening houdt.

Zorg voor een milieuvignet als je naar de grote steden gaat

In Duitsland is het verplicht om een milieuvignet te hebben als je met je voertuig door bepaalde steden wilt rijden. Dit milieuvignet voor Duitsland, ook wel een milieusticker genoemd, is bedoeld om de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren. Voertuigen die geen milieuvignet hebben, mogen niet in de beperkte milieuzone rijden. Deze milieuzone is aangegeven met verkeersborden langs de weg. Het is dus belangrijk om te weten of je met je voertuig door een milieuzone gaat en om een milieuvignet aan te schaffen als dat nodig is. Er zijn vier verschillende vignetten in Duitsland te krijgen. Denk aan een groen vignet als je bijvoorbeeld een elektrische auto rijdt en je geen zorgen hoeft te maken over problemen in de Duitse steden. Maar er is ook een geel, een oranje en een rood vignet. Je begrijpt, het rode vignet is voor auto’s waarmee je niet zomaar in steden mag rijden omdat deze te vervuilend is. Let er op dat je daadwerkelijk met een vignet rijdt, anders krijg je namelijk een flinke boete!

Overweeg om met het openbaar vervoer te reizen

Je kunt natuurlijk met je eigen auto door Duitsland rijden, maar het is ook de moeite waard om te overwegen van het openbaar vervoer gebruik te maken. Het openbaar vervoer in Duitsland is over het algemeen goed ontwikkeld en efficiënt. De belangrijkste manieren om je te verplaatsen zijn de trein en de bus, hoewel in sommige steden ook metrolijnen en trams beschikbaar zijn. In de grote steden, zoals Berlijn, München en Hamburg, is het openbaar vervoer goed verbonden en is het gemakkelijk om van de ene plek naar de andere te reizen. Bovendien zijn er veel vervoersmaatschappijen die verschillende soorten diensten aanbieden, zoals regionale treinen en intercity-treinen. Het is verstandig om vooraf informatie te zoeken over het openbaar vervoer in de plaatsen waar je naartoe gaat en om een vervoersbewijs te kopen voordat je vertrekt.

Let erop dat je een identiteitsbewijs nodig hebt

Duitsland mag dan ons buurland zijn, het is toch verplicht om een identiteitsbewijs mee te nemen. Dit kan een paspoort zijn of een identiteitskaart. Het is belangrijk om te controleren of je identiteitsbewijs nog geldig is voordat je vertrekt, zodat je zeker weet dat je het land in kunt. Bovendien kan het handig zijn om een kopie van je identiteitsbewijs bij je te hebben, voor het geval dat het originele document kwijtraakt of gestolen wordt.

Er is veel mooie cultuur te ontdekken in Duitsland

In Dordrecht wordt veel aan cultuur gedaan, maar ook Duitsland heeft een rijke en diverse cultuur, met vele mooie en interessante bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Berlijnse Muur: Dit is een historisch monument dat symbool staat voor de verdeling van Duitsland tijdens de Koude Oorlog. De muur was een grens tussen Oost- en West-Duitsland en werd in 1989 gesloopt, wat het einde markeerde van de Koude Oorlog. Ook de Keulse Dom is de moeite waard. Dit is een prachtige gotische kathedraal, een van de grootste kathedralen ter wereld. Deze staat bekend om zijn prachtige gebrandschilderde ramen en de relikwieën van de heilige drie-eenheid. Toppunt van Duitse cultuur is het Oktoberfest in München. Het is een van de grootste volksfeesten ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het feest duurt in totaal twee weken. Tot slot: Het Neuschwanstein-kasteel: Dit is een prachtig kasteel gelegen in het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Beieren. Het kasteel staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en prachtige uitzichten. Het kasteel wordt vaak gezien als een symbool van Duitsland.

Check altijd even het reisadvies

Het is belangrijk om vooraf te informeren over de actuele reis- en veiligheidsadviezen voordat je naar Duitsland reist. Dit kun je doen op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website staan de laatste updates over de veiligheidssituatie in het land en eventuele risico’s die je kunt verwachten tijdens je reis. Het is verstandig om deze adviezen goed te lezen en op te volgen, zodat je voorbereid bent op je reis naar Duitsland.

(pexels.com)