reageer als eerstwo 17 jun 2020

Op zoek naar een oppas? Lees dan deze tips!

Het is voor veel ouders met jonge kinderen een grote uitdaging om een oppas te vinden. Toch hoeft het zoeken naar een oppas niet aan te voelen als een tweede baan. Met de tips uit deze blog kun je namelijk op verschillende plekken op zoek gaan naar een geschikte oppas. Bovendien krijg je nog wat extra tips die je helpen om een goede keuze te maken wanneer je potentiële oppassers hebt gevonden! Lees dus gauw verder en verdiep je in alle onderstaande tips.

Online zoeken

Wanneer we iets zoeken beginnen we tegenwoordig vaak online en dat is bij de zoektocht naar een oppas Rotterdam bijvoorbeeld niet anders. Je kunt bijvoorbeeld een oproep op verschillende sociale media te plaatsen. Misschien krijg je wel een reactie van een goede oppas. Andere opties zijn de vele verschillende websites waar je in contact kunt komen met oppassers. Het voordeel hiervan is dat je vaak al meteen recensies kunt lezen omdat de meeste oppassers op dit soort platformen hun profiel uitgebreid hebben gevuld. Tot slot kun je ook online zoeken naar een oppasbureau waar oppassers in dienst zijn. Deze zijn vaak wat duurder, maar je krijgt er wel een betrouwbare en gekwalificeerde oppasser voor terug.

Een buurmeisje
In het verleden was dit dé manier om een goede oppas te vinden, maar ook tegenwoordig is het nog altijd een prima methode. Een buurmeisje of de dochter van iemand die je goed kent kan een uitstekende oppas zijn. Zeker wanneer je deze lang aanhoudt worden zij de ideale oppassers. Ze leren jouw kind dan goed kennen en groeien zelf in hun oppaswerkzaamheden.

Bij het kinderdagverblijf
De kans is groot dat je jouw kinderen ook weleens bij het kinderdagverblijf brengt. Hier kun je misschien ook een goede oppas vinden. Bijvoorbeeld door navraag te doen bij andere ouders die hun kind komen halen of brengen. Zoals het gezegde luidt is niet geschoten altijd mis, dus het kan geen kwaad om eens een balletje op te gooien.

Vraag naar referenties
Heb je een potentiële oppas gevonden, maar weet je nog niet zeker of zij wel geschikt is? Dan is het een goed idee om naar referenties te vragen. Is jouw kind het eerste kind waar de oppas op gaat passen, dan wordt dit natuurlijk lastig. Je kunt dan het beste eens met haar ouders en docent(en) in gesprek gaan om meer te weten te komen over degen die je als potentiële oppas ziet.
Maak overal duidelijke afspraken over
Een succesvolle relatie met jouw oppas valt of staat met het maken van goede onderlinge afspraken. Hoe hoog is het salaris? Denk aan de werktijden, het salaris en eventuele extra huishoudelijke taakjes. Sommige oppassers doen dat namelijk graag wanneer ze hier iets extra’s mee kunnen verdienen, terwijl anderen liever alleen oppassen.

Een geschikte oppas vinden
Met de bovenstaande tips weet je waar je moet zoeken om een goede oppas te vinden, alsmede hoe je uiteindelijk een goede oppas kiest en duidelijke afspraken maakt. Succes met de zoektocht!

Reacties zijn gesloten.