DORDRECHT – Voor een goede fles gin, whisky, wodka of andere (sterke) drank kun je sinds vorige week terecht bij PLUS Doesburg aan het Vogelplein. Woensdag opende daar de deuren van de spiksplinternieuwe slijterij. Een aanwinst voor de supermarkt. “De reacties zijn heel positief”, vertelt Michel Doesburg. “Onze slijterij heeft een heel mooi assortiment en wekelijks worden er aantrekkelijke acties gehouden met flinke kortingen.” De komst van de slijterij is de eerste uitbreiding van PLUS Doesburg dit jaar. Voor november staat een grote verbouwing op stapel.

Het naastgelegen pand, waar voorheen de apotheek was gevestigd, wordt bij de supermarkt getrokken. “Dan heb je het over 300 vierkante meter. De huidige winkel heeft een oppervlakte van 870 vierkante meter dus de supermarkt wordt een derde groter en krijgt een mooie rechthoekige vorm.” Hoe al die extra ruimte wordt besteed, daar is natuurlijk al uitvoerig over nagedacht. “Nog meer vers! Een nog ruimer assortiment! En er komt zelfscan”, aldus Doesburg. De grote verbouwing staat gepland voor november. Maar er staat meer op stapel. “We zijn ook bezig met het hoekpand, aan de zijde van de Sperwerstraat, dat 120 vierkante meter telt. Omdat medio volgend jaar geen tabak meer in de supermarkt mag worden verkocht willen wij dit eind van dit jaar verplaatsen naar het hoekpand aangevuld met diverse gift artikelen. Hier zijn we nu druk mee bezig om diverse bedrijven te benaderen voor de invulling hiervan. Maar dit gaat de supermarkt straks zeker aanvullen. In de oorspronkelijke plannen was ook de slijterij er ingetekend, maar nadat de slijter op de Reeweg in december plots was gesloten, hebben we besloten de slijterij ‘naar voren’ te trekken en ruimte te maken bij de servicebalie. Mensen hoeven nu niet meer perse naar de stad.”

Ook mooi wijnaanbod
Doesburg is trots op het aanbod van de nieuwe PLUS-slijterij. “Het is echt een heel mooi assortiment waar we regelmatig trendy drankjes aan toe zullen voegen, denk aan wodka mixjes en dergelijke. En wekelijks zijn er acties. Die moet je echt goed in de gaten houden!”, tipt hij. Ook over het wijnassortiment in de supermarkt is hij zeer te spreken. “Ons wijnaanbod is echt héél goed. Er prijken mooie en ook nieuwe namen. PLUS is niet voor niets verkozen tot beste wijnsupermarkt. En ook hier geldt, er zijn wekelijks aantrekkelijke acties zoals deze week de populaire dozenverkoop!”

PLUS Doesburg is gevestigd aan het Vogelplein 18. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Op feestdagen zijn er andere openingstijden. Zie www.plus.nl voor alle informatie.