Tegenwoordig staat de huizenmarkt op zijn kant. De prijzen zijn torenhoog en vooral de jongere generatie heeft moeite om een woning te krijgen. Om deze redenen kiezen steeds meer mensen voor een huurwoning. Het heeft zijn voordelen en het kan je ook op de lange termijn geld besparen. Huren kan goedkoper zijn dan kopen. Afhankelijk van de grootte van je woning, kun je slechts 500 euro per maand aan huur betalen. Een hypotheek betaling zou meer dan het dubbele zijn van dat bedrag. Ben je op zoek naar een woning? Denk je dat huren de juiste oplossing is? Je kunt kiezen voor Amsterdam rent of voor een huurwoning in een andere stad. Waarom zou je kiezen voor huren? Lees hier meer!

Flexibele huurvoorwaarden
Je kunt snel en gemakkelijk een woning betrekken als je dat wilt, omdat het huurcontract maar voor korte tijd is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je woonruimte nodig hebt terwijl je in het buitenland studeert of in een nieuwe stad werkt. Omdat op de meeste plaatsen een kortetermijn huuroptie beschikbaar is, geeft huren je meer vrijheid dan kopen zou bieden. Huren biedt ook flexibiliteit als het gaat om de duur van het huurcontract zelf. In tegenstelling tot kopen waar men vaak wettelijk verplicht is om gedurende maar liefst 30 jaar maandelijks aan hun huis te betalen voordat ze het weer kunnen verkopen. Met huren kan men kiezen hoe lang men op een bepaalde plaats wil blijven op basis van zijn eigen persoonlijke voorkeuren of behoeften zonder enige financiële implicaties. Deze financiële implicaties kunnen verder gaan dan wat je oorspronkelijk was overeengekomen toen je je aanmeldde voor hun huidige huurcontract/overeenkomst met genoemde verhuurder/vastgoedbeheerder.

Geen onroerende voorheffing
Behalve dat je de huurkosten van je belastingen kunt aftrekken, kun je ook eventuele rekeningen van nutsbedrijven en reparaties aftrekken. De belastingcode staat aftrek voor deze kosten toe als ze worden gebruikt voor zakelijke doeleinden of als je een thuiskantoor hebt. Als je vanuit huis werkt en een deel van je woning als kantoor gebruikt, kan die ruimte als kosten worden behandeld.

Geen onderhoudskosten
Een plek huren betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoudskosten. Je hoeft je geen zorgen te maken over reparaties, landschapsarchitectuur, schilderen, schoonmaken of ongediertebestrijding. Dat komt omdat je huisbaas verantwoordelijk is voor deze dingen, evenals voor alle andere problemen die zich in het huis kunnen voordoen. Het enige wat je hoeft te doen is je huur op tijd betalen en genieten van een stressvrij leven.

Vermijd de kosten en het gedoe van het verkopen van een huis
Er zijn veel redenen waarom je een woning zou moeten huren in plaats van een huis te kopen. Een daarvan is het vermijden van de kosten en het gedoe van het verkopen van een huis. Het verkopen van je huis kan kostbaar, tijdrovend en frustrerend zijn. Je moet betalen voor advertenties om potentiële kopers aan te trekken. Ze kunnen allerlei eisen aan je stellen met betrekking tot onderhandelingen of wijzigingen die ze willen maken voordat ze akkoord gaan met de aankoop van het onroerend goed. Als je een open huis hebt waar mensen zonder afspraak door je huis komen, kan dit bijzonder storend zijn, omdat je te maken hebt met vreemden die opmerkingen kunnen maken over dingen die ze niet leuk vinden of die kamers proberen binnen te gaan waar ze niet binnen mogen. Het is het niet alleen waard, dus als je aan hetzelfde denkt, dan is huren iets voor jou.

Gemakkelijkere verhuizing
Er zijn veel redenen om een woning te huren, maar een van de belangrijkste is dat het makkelijker is dan een huis verkopen. Als je op zoek bent naar een andere omgeving of gewoon dichter bij werk en school wilt zijn, biedt huren je meer flexibiliteit in termen van waar je je verplaatst. Bij huren zijn er geen extra kosten verbonden aan het verkopen van je woning. Er zijn geen makelaarskosten of commissies en geen sluitingskosten.