Het valt langzaam maar zeker op dat steeds meer mensen naar Dordrecht (willen) verhuizen. Maar hoe komt dit precies? Er zijn een paar grote redenen die hieraan ten grondslag liggen. Ben jij benieuwd wat deze redenen inhouden? In deze blog vind je een mooi overzicht hiervan om door te lezen.

Goedkoper om te wonen dan omliggende steden

De eerste reden waarom steeds meer mensen naar Dordrecht verhuizen, is doordat het goedkoper is om te wonen vergeleken met omliggende steden als Rotterdam en Den Haag. Je ziet zelfs dat de verhuizers die mensen inhuren om een verhuizing te regelen minder geld vragen dan op andere plekken. Een mooie bonus van goedkopere prijzen is dat de kwaliteit van leven net ietsje beter is dan normaliter het geval is.

Veel werkgelegenheid

Ten tweede is er veel werkgelegenheid in Dordrecht. Aan wat voor banen moet je dan denken? Functies in sectoren als de industriële sector, het onderwijs, of IT springen met name in het oog. Daarnaast helpt het ook mee dat Dordrecht ook in de buurt ligt van andere steden waar veel werkgelegenheid is. Dit maakt het dan ook een aantrekkelijke plek voor met name starters om te wonen.

Een centrale locatie

Een derde reden waarom Dordrecht zo aantrekkelijk is, is de centrale locatie. Nederland beschikt over een uitstekend openbaar vervoer systeem, maar hier kun je pas het meeste van profiteren als je een beetje in het centrum van de randstad woont. Dordrecht zit hier gelukkig dicht bij in de buurt. Daardoor ben je zo in andere steden in de buurt. Dit maakt het met name aantrekkelijk voor mensen die niet al te ver willen reizen naar deze steden.

Een stad die als een dorp voelt

Tevens is het zo dat Dordrecht een stad is die af en toe nog als een dorp aanvoelt. Er zit nog een bepaalde charme aan deze stad! Zo zijn de mensen hier net wat vriendelijker vergeleken met de wat grotere steden. Als je lang genoeg in Dordrecht woont, zul je ook altijd wel een bekende tegenkomen op straat in het centrum. Tegelijkertijd kun je zeker nog anoniem je gang gaan. Je hebt dus het beste van beide werelden! Dit maakt Dordrecht een plek waar je je snel thuis voelt.

Veel natuur nabij

Tot slot heeft de natuur van Dordrecht er mede voor gezorgd dat veel mensen hier naartoe verhuizen. Veel steden in Nederland kampen met een tekort aan natuur, maar hier is het tegendeel juist waar! Denk aan een wandeling of fietstocht door het prachtige Nationaal Park De Biesbosch. Zo is het altijd makkelijk om aan je rust te komen op een intensieve dag of juist een gezellig dagje in de lokale natuur door te brengen met je gezin.