De zon gaat weer schijnen, de lente komt eraan en dat betekent dat we ons zo zoetjes aan gaan opmaken (letterlijk en figuurlijk) voor het festivalseizoen! Ben jij echt zo een festivalliefhebber die met plezier een paar dagen in de modder danst of lekker gaan chillen op een grasveld en geniet van een picknick met muziek? Of je nu naar Wanderlust, Into the Woods, PinkPop of Into the Rabbit hole gaat, je wil altijd op je festivalbest verschijnen. En dat doe je zeker met deze make-up trends.

Straal met glitter

Glitter is het weer helemaal dit jaar! Het lijkt wel of we na de coronajaren helemaal los gaan qua kleuren en glitters. Hoe feller hoe beter en hoe meer kleur des te vrolijker. Glitter make-up is er in vele soorten en je kan het tevens op verschillende wijzen aanbrengen. Gebruik altijd een goede make-upbasis en eventueel een zogeheten stoppelpasta zodat de losse glitters beter blijven zitten.

We zien vooral veel indrukwekkende looks waarbij de ogen schitteren dankzij de glitters. Ga lekker uitbundig en neem zelfs je neus en voorhoofd een stukje mee om zo een soort glittermasker rondom je ogen te creëren. Combineer het met bijzondere accenten met behulp van schmink. Denk hieraan de lijntjes om je glittermasker te definiëren of teken sterretjes en bloemetjes. Ook heel sexy: strooi wat glittertjes op je schouders en borst. De uitbundige looks zijn vooral heel geschikt voor heel uitbundige festivals.

Is dat je allemaal wat te uitbundig? Kies dan voor één of twee kleurtjes en gebruik het zoals je je oogschaduw zou aanbrengen. Een paar fijne glittertjes op je wangen laat je tijdens ieder festival helemaal stralen.

Gezichtsversiering

Naast de glitters kun je nog veel meer leuke accenten aanbrengen op het gezicht. Samen met glitters kun je bijvoorbeeld gezichtsversiering aanbrengen door middel van sterretjes en plakparels. De sterretjes op de wang waren in de jaren 80 van de vorige eeuw een grote hit! De sterretjes zijn eigenlijk kleine pailletten in de vorm van een, je raadt het al, een sterretje. Deze plak je met een speciale huidlijm op je wang, slapen, voorhoofd of andere delen van je lichaam. Voor het gezicht zijn tevens speciale plaksteentjes te koop in de vorm van pareltjes of edelsteentjes. Ze zijn er van rond tot vierkant en zelfs in de vorm van druppels en bloemetjes. Ideaal om te combineren met de glittermake-up! Om ervoor te zorgen dat beide goed blijven zitten, breng je bij voorkeur eerst de plakparels en dergelijke aan en daarna de glittermake-up.

Het leuke aan deze gezichtsversiering is dat je er van alles mee kan doen. Zo kun je bloemetjes vormen en een mooie golf over het gezicht creëren. En wat dacht je van sproetjes op de wangen? Van heel uitbundig tot subtiel; het is helemaal aan jou.

Hippe kleuren

Het ligt natuurlijk aan het soort festival welke kleuren en outfit je kiest en hoe uitbundig je glitter make-up zal worden. Helemaal trendy zijn regenboogkleuren en het liefst lekker fel. Neontinten blijven ook dit jaar helemaal hip and happening. Daarnaast zien we toch ook, voor de meer boho festivals, pasteltinten terug. Denk hierbij aan lila, poederig blauw en zacht roze. Maar vergis je niet; hoewel het pasteltinten zijn, mogen ze volop gezien worden! Ben je niet van een regenboog? Kies dan voor één kleurenpalet bestaande uit drie of vier op elkaar afgestemde kleuren. Hier creëer je met gemak een toffe look mee. Bijvoorbeeld in het Barbie roze, zeemeerminblauw of bosnimf lila met zachtgroen.

Oefening baart kunst

Het helpt om eens voor inspiratie op Pinterest te kijken, want je kan zoveel leuke dingen doen met glitter make-up! Daarnaast is het aan te raden om te oefenen met het aanbrengen van de glitters. Ze gaan er soms makkelijk vandoor en je hebt wat geduld nodig om ze mooi en netjes aan te kunnen brengen rondom je ogen. Het is overigens ook goed om te testen of je ogen er wel tegen kunnen, want niet iedereen vindt dat geglitter rondom de ogen fijn. Wil je dan toch met glitters aan de slag, dan is het goed om deze op de wangen en slapen aan te brengen bijvoorbeeld. En vergeet natuurlijk je haar niet, want dat mag net zo mee doen met je festival make-up en outfit.

Gezicht reinigen

Naast oefenen met aanbrengen, is het goed om te oefenen met het eraf halen van je festival make-up als je uitgefeest bent. Gebruik altijd een goede, huidvriendelijke make-up remover die geschikt is voor schmink en glitters. Zo verwijder je de glittertjes en face jewels het gemakkelijkst. Daarna reinig je gezicht en huid met je eigen favoriete producten. Door je huid te reinigen kan het weer herstellen en is het zo weer gereed voor een volgende laag glittertjes en natuurlijk een hele dag feesten!

(Foto: pexels.com)