reageer als eerstwo 17 feb 2021

Teststraat Stevensweg heeft primeur met blaastest

DORDRECHT – Een Dordtse primeur voor de commerciële coronateststraat aan de Stevensweg. In het begin van het tweede kwartaal wordt hier als eerste de mogelijkheid van een blaastest aangeboden. “Een unicum. Deze biedt heel veel extra mogelijkheden. Er volgt in twee minuten resultaat, waardoor je in korte tijd grote aantallen mensen kunt testen. Een heel bedrijf in een paar uurtjes bijvoorbeeld. We kunnen deze ook mobiel inzetten, dus op locatie gebruiken. Ook voor kinderen die vaak terugdeinzen voor de reguliere PCR-test met het wattenstaafje in neus en keel is het een prettig alternatief”, zegt Patrick van der Zande van Laat Je Thuis Testen.

Van der Zande is trots op de primeur. “Absoluut. We geloven dat dit echt de toekomst van het testen wordt.” Bij de blaastest geldt wel dat bij een positieve test en aanvullende test moet worden gedaan. Voor de aanvullende PCR-test kun je overigens ook terecht bij de teststraat aan de Stevensweg.

Samenwerking

Laat Je Thuis Testen is een commerciële teststraat die samenwerkt met verschillende partijen. “Voor de PCR-tests hebben we een samenwerking met Erasmus MC, dat over één van de beste labs van het land beschikt. We worden ook regelmatig benaderd voor sneltests door onder meer de brandweer en de politie. En ook de GGD ZHZ stuurt mensen naar ons door. Omgekeerd geven we positieve uitslagen, via een beveiligd systeem door aan de GGD.”

Digitaal Coronapaspoort

Uniek bij de teststraat aan de Stevensweg, de enige in Dordt waar je nog ‘gewoon’ met je auto doorheen rijdt, is ook het Digitale Coronapaspoort. Een persoonlijk, afgeschermde, digitale omgeving waarin iedereen zijn ‘testhistorie’ kan terugzien. En, met het oog op de toekomst, desgewenst kan laten zien. Denk bijvoorbeeld aan evenementen of gelegenheden waar je straks wellicht voor binnenkomst moet kunnen aantonen dat je geen corona hebt.

 Meer info op laatjethuistesten.nl, via [email protected], tel. 078-3038402 of whatsapp: 06-10422897. Het adres: Stevensweg 110a.

Reacties zijn gesloten.