reageer als eerstwo 21 okt 2020

Tips om efficiënter te leren

Veel mensen vinden het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en investeren daarom ook vaak in het leren van nieuwe dingen. En of je nu voor je werk een training moet volgen of aan een hogeschool of universiteit een opleiding volgt, we zijn nooit uitgeleerd. Toch gaat dit de één iets makkelijker af dan de ander. Herken jij dit ook en merk je dat je moeite hebt met leren? In dit artikel geven wij je graag een aantal tips, waardoor je efficiënter kunt leren. Doe er dus je voordeel mee!

Maak een planning

We kunnen niet vaak genoeg bedrukken dat het maken van een planning ontzettend belangrijk is tijdens het leren. Zo heb je beter overzicht in wat je al hebt gedaan én wat er nog moet gebeuren. Hiernaast deel je alle lesstof op in delen, waardoor het makkelijker is om alles af te krijgen en je niet op het laatste moment een workload overhoudt waar je u tegen zegt. Je hersenen hebben namelijk ook de tijd nodig om bepaalde informatie te verwerken, voordat er weer nieuwe informatie bij kan. Als je het werk daarom goed verspreid over een periode, zal het dus ook veel makkelijker worden om te leren.

Goede studieruimte

Hiernaast is het belangrijk dat je beschikt over een goede studieruimte. Dit wil zeggen dat je ergens zit waar je niet snel afgeleid kan worden of gestoord kan worden door andere mensen. Verder is het goed om een bureau te hebben waar je achter kunt zitten, in plaats van dat je in bed of op de bank moet studeren. Dit is niet goed voor je werkhouding en het zal je concentratie ook zeker niet ten goede doen. Kies er daarom liever voor om in een openbare bibliotheek te zitten, op je werk of in een studieruimte op school. Zo wordt je ook beter gemotiveerd om te leren!

Blended learning

Niet veel mensen hebben hier van gehoord, maar blended learning is een mix van online en offline leren. Zo kun je bijvoorbeeld een e-learning aanbieden vóór een fysieke les. Dit is ideaal, omdat je zo als deelnemer vooraf al oefent met theorieën en lesstof en je dit later kunt toepassen in de praktijk met oefeningen en voorbeelden. Hiernaast zorgt dit er ook voor dat deelnemers op hetzelfde niveau zitten als ze eenmaal de les ingaan. Daarbij komt het voordeel dat je online lessen meerdere keren kunt oefenen of terugkijken.

Reacties zijn gesloten.