Waar men voorheen vrijwel standaard snoep, cake of bijvoorbeeld chips uitdeelde wanneer men jarig was, winnen uitdeelcadeautjes tegenwoordig sterk aan populariteit. Een gezonde levensstijl wordt sterk gepromoot op veel basisscholen, waar kinderen beginnen met fruit in plaats van een koek. Door voor een uitdeelcadeautje te kiezen in plaats van een rolletje snoep, draag je als ouder bij aan die gezonde levensstijl. Het helpt kinderen te voorkomen dat zij al op jonge leeftijd te maken krijgen met een verhoogd BMI of bijvoorbeeld een slecht gebit. Er zijn online verschillende webshops te vinden met een breed aanbod aan uitdeelcadeautjes, welke in tal van verschillende varianten en prijsklassen worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een set met kleurpotloden of bijvoorbeeld diverse geduldspelletjes.

Speelgoed voor kinderen online bestellen
Niet alleen uitdeelcadeautjes worden veelal online besteld door ouders. Ook de cadeaus, vaak speelgoed, voor hun jarige kinderen worden steeds vaker digitaal aangekocht. Dit past bij de algehele trend dat huishoudens artikelen, uiteenlopend van elektronica tot aan boodschappen en kleding, vaker online bestellen. Het online kopen van speelgoed biedt verschillende voordelen. Je hoeft de deur niet meer uit voor een leuk cadeau, je hebt online een veel breder aanbod aan cadeaus en vaak heb je deze de volgende dag al in huis. Populair is houten speelgoed. Vaak gaat houten speelgoed langer mee dan speelgoed van plastic. Het hout is nauwelijks stuk te krijgen door de kinderen.

Uitdeelcadeaus in tal van verschillende soorten
Reeds werden een aantal voorbeelden genoemd van uitdeelcadeautjes die populair zijn onder kinderen. Naast de kleurpotloden en geduldspelletjes doen ook sleutelhangers het vaak goed, evenals stoepkrijt en bijvoorbeeld stuiterballen. Houd er rekening mee dat de juf of meester van het kind wellicht minder blij zal zijn met een stuiterbal; het kan voor een chaos in de klas zorgen, wanneer kinderen hier direct mee willen spelen. Het kan een reden om voor de kleurpotloden of stoepkrijt te kiezen. Iets wat altijd van pas komt! Koop de uitdeelcadeautjes niet direct zelf, maar bekijk deze samen met je kind. Welke cadeautjes wil je kind aan zijn of haar klasgenoten geven wanneer deze jarig is?

Zelf een gezonde traktatie maken voor je kind
Naast de mogelijkheid om het snoep, de cake of de chips te vervangen door online bestelde uitdeelcadeautjes, kun je ook aan de slag met het maken van je eigen traktatie. Denk bijvoorbeeld aan een satéprikker met verschillende gezonde versnaperingen voor de klasgenoten van je jarige kind. Je kunt de prikkers in een halve meloen steken, om de traktatie makkelijk mee te nemen en het geheel feestelijk aan te kleden. Op het internet vind je talloze voorbeelden van traktaties die je relatief makkelijk zelf kunt maken. Combineer de satéprikker met een mooie kleurplaat!