reageer als eerstdo 1 apr 2021

Van betekenis zijn voor je medemens? Word Wmo-consulent

Op menig terrein heeft COVID-19 zijn weerslag. Ook de banenmarkt is niet ongemoeid gebleven. Diverse sectoren zagen het aantal beschikbare banen met rasse schreden slinken. De werkgelegenheid is nog steeds niet terug op het niveau van voor de coronacrisis. Maar waar er binnen bepaalde branches werkloosheid ontstaat, neemt bij andere sectoren de vraag naar gemotiveerde professionals juist toe. De zorg is hiervan een voornaam voorbeeld. Maar ook overheidsinstanties en gemeenten hebben het drukker dan ooit. Veel burgers kloppen daar in deze zware periode aan om steun aan te vragen.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je voldoening uit kunt halen door je medemens te helpen? Oriënteer je dan eens op de beschikbare overheid vacatures. Grote kans dat jij binnenkort tot de groep mensen behoort die de maatschappij een stukje mooier maken.

Dynamische werkwijze

Zou jij op een dynamische manier binnen het gemeentelijk domein willen werken? Dan spreekt het idee om als gedetacheerde te werken jou ongetwijfeld aan. Je treedt dan niet in dienst van de gemeentelijke instantie waarvoor je werkt, maar wordt werknemer van een detacheringsorganisatie. Die leent je als het ware uit aan een gemeente waar je voor een bepaalde periode aan een project werkt. Zodra je klus daar is afgerond, wordt er een passende nieuwe opdracht voor je gezocht. Op die manier kun je op uiteenlopende plekken ervaring opdoen en heb je steeds weer een nieuwe uitdaging.

Nieuwe ontwikkelingen

Onder de vacatures bij de overheid vind je onder andere de functie van Wmo-consulent bij de gemeente. Met deze interessante functie is geen dag hetzelfde, want je hebt continu te maken met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Je komt terecht in verschillende situaties en ontmoet vaak nieuwe mensen. Dat maakt deze baan bij de overheid ook zo leuk. Je richt je op selectie, indicatie en advies omtrent Wmo-aanvragen. Aanvragen over begeleiding, persoonlijke verzorging, vervoer, complexe woningaanpassingen en huishoudelijke hulp, behoren tot je dagelijkse materie. Net als overleg met zorgaanbieders en leveranciers en het opstellen van beschikkingen. Ook draai jij je hand niet om voor het zelfstandig afhandelen van meldingen en aanvragen en het verrichten van administratie in gemeentelijke systemen. Ga jij deze uitdaging aan?

 

Reacties zijn gesloten.