DORDRECHT – De enorme (en opvallende) poster op het raam van Van Boxel Schoenen zal niemand ontgaan zijn: Wij gaan stoppen. Totale LEEG verkoop. De deuren van de schoenenwinkel, die maar liefst 125 jaar bestaat, blijven vanaf 1 oktober dicht. Tot die tijd gaan de schoenen weg voor fantastische prijzen. “En elke dag komt er nog nieuwe voorraad binnen”, benadrukt Pim van Boxel die samen met zijn vrouw Suzan als ‘vierde generatie Van Boxel’ zo’n dertig jaar de winkel leidde.

Ook de prachtige najaarscollectie van de topmerken die Van Boxel altijd in zijn collectie heeft gehad, gaat voor prachtige prijzen weg. “Dit zal zo vanaf halverwege augustus starten”, tipt hij. “En door de lockdown komen er nog steeds nieuwe partijen schoenen binnen.” Stap daarom regelmatig even binnen voor een mooie koop. “We zijn op 18 juni begonnen met de sale. Sindsdien loopt het fantastisch. Natuurlijk hebben klanten vragen. Hoe het kan dat we stoppen? Of ze vinden het vervelend voor ons. Maar dat hoeft helemaal niet. Als we het uitleggen is er alle begrip. We zijn niet failliet, dus niemand hoeft te treuren. Er is simpelweg geen opvolging voor de zaak. Eigenlijk wilden we nog een paar jaar door, maar door corona hebben we besloten een paar jaar eerder te stoppen. Vervroegd met pensioen dus.” De afgelopen periode was uiteraard ook voor de eigenaren van Van Boxel Schoenen een pittige tijd. “De deuren zijn máánden gesloten geweest. Stonden de schoenen mooi te wezen in de etalage, terwijl de winkel dicht was. Alles is goed gekomen hoor. Gelukkig natuurlijk. Maar het heeft ons wel doen besluiten eerder met pensioen te gaan. Als er interesse was in het pand zouden we die kans grijpen. En die was er.”

Topmerken

Van Boxel Schoenen staat bekend om zijn service en natuurlijk de diverse collectie van kwaliteitsschoenen, voor zowel dames als heren. In het assortiment zitten merken als Rieker, Gabor, Pikolinos, Floris van Bommel, Van Lier en vele andere. “Van het topmerk Xsensible hebben we nog vele mooie sneakers op voorraad, die ook met aantrekkelijke kortingen de deur uitgaan.” Na vele jaren in het vak zal het pensioen even wennen worden, beaamt Pim van Boxel. “Maar ik heb een vriend aangeboden als adviseur mee te gaan naar schoenenbeurzen. Als senior-advisor als het ware. Zo ben ik er niet helemaal uit.”
Meer weten? Zie www.vanboxelschoenen.nl. Van Boxel Schoenen is gevestigd aan het Bagijnhof 8, tel. 078-6134812.