Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan het zoeken naar de perfecte vacature veel tijd en moeite kosten. Met zoveel online vacaturewebsites weet je vaak niet eens waar je moet beginnen. Toch maken deze websites het mogelijk om gericht te zoeken naar een vacature die bij jou past. In dit artikel geven wij vier waardevolle tips die ervoor zorgen dat jij vacaturewebsites effectief kunt doorzoeken. Uiteindelijk vind je de perfecte vacature die voldoet aan jouw wensen.

1. Bepaal je prioriteiten en doelen
Voordat je begint met het doorzoeken van een vacaturewebsite is het van belang om je prioriteiten en doelen vast te stellen. Denk bijvoorbeeld goed na in welke branche je wilt werken, welke functie past bij jouw vaardigheden en in welke regio je het liefst wilt werken. Misschien heb je wel direct een bedrijf in je hoofd waar je graag voor aan de slag gaat. Lijkt het je bijvoorbeeld gaaf om bij een groot bedrijf als Nike te werken? Dan kun je specifiek zoeken op vacatures Nike. Door een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt kun je gerichter gaan zoeken en tijd besteden aan de meest relevante vacatures voor jou.

2. Gebruik gerichte zoekwoorden

Het gebruik van de juiste zoekwoorden is essentieel om relevante vacatures te vinden. Vul verschillende trefwoorden in om jouw zoekopdracht zo specifiek mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan functietitels, locaties, specifieke vaardigheden en bedrijfsnamen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar HR-functie in Den Haag bij een groot bedrijf als Aegon, dan kun je zoeken naar termen zoals, “HR-adviseur”, “Den Haag” en “vacatures Aegon”. Door geschikte zoekwoorden te gebruiken vergroot je de kans dat je een vacature vindt die voldoet aan jouw wensen.

3. Maak gebruik van filters

Naast het belang van het gebruik van de juiste zoekwoorden, kun je op de meeste vacaturewebsites ook gebruik maken van zoekfilters. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig filteren op locatie, type dienstverband, salarisniveau en meer. Op deze manier kun je jouw zoekopdracht nog verder specificeren.

4. Stel job alerts in

Via veel vacaturewebsites heb je de mogelijkheid om job alerts in te stellen. Sla jouw specifieke zoekcriteria op en geef aan dat je meldingen wilt ontvangen wanneer er nieuwe vacatures worden geplaatst die voldoen aan jouw criteria. Dit zorgt ervoor dat je geen relevante vacatures mist. Zorg ervoor dat je jouw zoekcriteria direct verandert wanneer je bijvoorbeeld ook voor andere functies of locaties openstaat. Door middel van job alerts blijf je altijd op de hoogte van relevante vacatures en bespaar je tijd door niet voortdurend zelf de website te moeten doorzoeken.