Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning of juist van plan bent om je huidige woning te verkopen, is een goede makelaar van belang. Een makelaar helpt je bij het vinden van de juiste woning, het onderhandelen over de prijs en het afhandelen van praktische zaken. Maar hoe kies je nu een makelaar voor zo’n belangrijk besluit? Hier zijn vijf redenen waarom je het beste kunt kiezen voor een lokale makelaar. 

1. De kracht van lokale kennis

Een lokale makelaar heeft de beste kennis van de lokale huizenmarkt en is op de hoogte van de huidige vraag en aanbod in de omgeving. Een lokale makelaar weet wat er speelt in de buurt, kan je daarom goed adviseren over welke woning het best bij je past of advies geven over de verkoop. Bovendien kan een lokale makelaar beter inschatten wat een redelijke prijs is voor een huis, aangezien hij of zij goed op de hoogte is van de lokale huizenprijzen. Op zoek naar een lokale makelaar in Dordrecht? Waltmann Makelaars is al meer dan 120 jaar dé woningmakelaar in de regio Drechtsteden. Deze makelaar kent de regio als geen ander. Met een lokale makelaar krijg je altijd persoonlijk advies dicht bij huis.

2. Groot lokaal netwerk

Een lokale makelaar heeft vaak een groot netwerk in de omgeving. Naast het snel vinden van potentiële kopers voor je woning of verkopers van je droomhuis, kun je ook denken aan andere makelaars, bouwbedrijven, projectontwikkeling, financiële dienstverlening en verzekeringen. Daarnaast kan een lokale makelaar ook te pas komen bij eventuele praktische problemen zoals bij het aanvragen van bouwvergunningen.

3. Lokale makelaar: de persoonlijke touch

Het verkopen of kopen van een woning is vaak een grote stap in je leven. Uiteraard wil je tijdens deze belangrijke periode iemand die graag meedenkt met specifieke wensen en behoeften en iemand die hier advies over kan geven. Door persoonlijke aandacht zorgt een goede makelaar voor een passend en persoonlijk advies. Op deze manier wordt de kwaliteit en betrouwbaarheid continu gewaarborgd. Met persoonlijke aandacht ontzorgt en begeleidt een makelaar je gedurende het koop- of verkoopproces. 

4. Ervaren onderhandelaar 

Het onderhandelen van de prijs is voor velen een gevoelig en lastig onderwerp. Een goede lokale makelaar is professioneel, deskundig en ervaren. Hij of zij is op de hoogte van de lokale prijzenmarkt en weet de juiste argumenten te gebruiken om uiteindelijk tot de beste prijs te komen. Een ervaren makelaar weet als geen ander hoe je deze moeilijke gesprekken moet voeren. Zowel voor de aankoop of verkoop van een woning is een lokale makelaar hier van belang. 

5. Een professionele partner aan je zijde

In de periode dat je bezig bent met het kopen of verkopen van een woning gaat dit vaak gepaard met twijfels en onzekerheden. Is dit wel de juiste woning voor je gezinssituatie? Is het niet te ver gelegen van de stad? Is de school voor de kinderen niet te ver weg? Dit soort vragen zullen vaak door je hoofd spoken bij het maken van zo’n grote beslissing. Je makelaar is de juiste persoon om dit soort vragen en twijfels mee te bespreken en hierover te sparren. Hij of zij kan je voorzien van advies zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. 

(Foto: pexels.com)