Eindelijk! Er is weer zomerweer op komst. Nu het nog altijd risico’s met zich meebrengt om naar het buitenland af te reizen, maken veel Dordtenaren de keuze om de vakantie in eigen land te vieren. En als je het ons vraagt hoef je zelfs de stad niet uit! Ontdek welke zomerse activiteiten je allemaal in onze stad kan ondernemen, en wat je kunt doen als het je letterlijk even te heet onder de voeten wordt.

Tip 1: Suppen in de Biesbosch of in de grachten

Suppen (stand-up paddling) is helemaal hot! Op verschillende locaties in Dordrecht kun je een sup board huren, en de stad kent meerdere wateren die ideaal zijn voor deze activiteit. Het fijne aan suppen is dat je actief bezig bent, maar toch helemaal tot rust komt. Bovendien koel je heerlijk af door het briesje dat over het water waait, en de waterspetters die opspatten. Natuurlijk kun je ook lekker in het water springen als je even écht goed wilt afkoelen. Ontdek natuurgebied de Biesbosch op een sup board, of maak een rondje door de grachten. Wedden dat jij de stad van een hele andere kant zal leren kennen?

Tip 2: Een bootje huren

Maak je liever lekker veel kilometers op het water, en wil je toch de stad uit? Dan kom je verder met een gemotoriseerde boot dan met een sup board. Ook bootjes kun je in allerlei soorten en maten huren bij verschillende verhuurders. Bewonder de molens van Kinderdijk, of vaar langs de skyline van Rotterdam. Leg je boot voor anker op een rustig stukje water, en neem een verfrissende duik. Het leuke aan een boot huren is dat je dit makkelijk met een groepje vrienden kunt doen. Gezelligheid gegarandeerd!

Tip 3: IJsjes eten bij een Italiaanse ijssalon

Zoek je een ijssalon in Dordrecht? Dan hoef je niet ver te zoeken, want alleen al in het centrum zitten er meerdere. Niets smaakt zo lekker als een ijsje op een warme zomerdag. Ga jij voor pistache, mango, of chocolade? Of ga je liever voor iets gezonders dan schepijs? Veel ijssalons hebben ook ijskoude verse smoothies. De keuze is reuze!

Tip 4: Een duik nemen in het Wantij(bad)

Het komt vaker voorbij in dit artikel: een verfrissende duik nemen in het water. Zwemmen blijft een van de beste manieren om af te koelen op een warme zomerdag, en in Dordrecht zijn er genoeg plekken om dit te doen. Houd je van zwemmen in de natuurwater? Dan kun je je hart ophalen in de Biesbosch of aan het Wantij. Heb jij het meer naar je zin bij het zwembad? Dan is er natuurlijk altijd nog het gezellige Wantijbad.

Tip 5: De schaduw opzoeken in de bioscoop

Is er een hittegolf gaande? Of ben je het warme weer even zat? Dan is een activiteit uit de zon een goed idee. In de bioscoop is het altijd lekker koel, en dat maakt het de perfecte plek om even aan de zomer te ontsnappen. Tijdens de zomer draaien er genoeg te gekke films in de bioscoop. Ga jij naar de nieuwe Fast & Furious, de romantische komedie Zwaar Verliefd 2, of ga je met kinderen naar De Nog Grotere Slijmfilm? Laat je entertainen terwijl je je hoofd koel houdt.

Maak je niet druk over de continu veranderende reisadviezen voor het buitenland. Ook als het niet meer lukt om op vakantie te gaan, kun je een fantastische zomer beleven. Blijf gewoon in het mooie Dordt! Je weet nu wat er allemaal te doen is op een warme zomerdag.