Vaak lukt het niet om alle vitamines en mineralen uit onze voeding te halen, maar je kunt je voeding dan aanvullen met voedingssupplementen. Zo verbeter je jouw gezondheid, wat ook goed is voor Jouw persoonlijke groei. Het is zeker aan te raden om te kiezen voor voedingssupplementen als je bepaalde producten niet eet, zoals vlees of zuivel. Maar voedingssupplementen kunnen eigenlijk voor iedereen een uitkomst zijn, zeker als je persoonlijk wilt groeien door je gezondheid te verbeteren. Zelfs met een gevarieerd voedingspatroon zonder producten uit te sluiten kan het lastig zijn om alle vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen.

Waar moet je op letten als je voedingssupplementen wilt kopen? Hier vind je 3 handige aankooptips.

1. Onderzoek welke supplementen voor jou het beste zijn
Je kunt het beste eerst onderzoeken welke voedingssupplementen voor jou de beste keuze zijn. Doe eens een online test om te kijken welke vitamines en mineralen jij tekort komt en kijk eens welke voedingsmiddelen je niet (of bijna niet) eet. Bijvoorbeeld vanwege een allergie of intolerantie, omdat je het niet lekker vindt of omdat je het simpelweg nooit in huis haalt. Kijk welke vitamines en mineralen je daardoor misloopt en kies aan de hand daarvan voedingssupplementen uit.

2. Kies voor kwaliteit

De kwaliteit tussen verschillende merken voedingssupplementen kan erg verschillen. Je kunt het beste voedingssupplementen kopen van goede kwaliteit, zodat je hier ook echt iets aan hebt. Vaak is een voedingssupplement van een bepaalde vitamine of mineraal in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo is magnesium bijvoorbeeld onder andere verkrijgbaar als magnesiumcitraat, magnesiumchloride en magnesiumbisglycinaat. Elke vorm heeft weer andere voor- en nadelen.

De dosering kan ook erg verschillen per supplement. Houd hier rekening mee. Sommige supplementen bevatten ook andere ingrediënten om de opname te verbeteren, wat voordelig kan zijn. Lees altijd goed het etiket voordat je tot aankoop overgaat.

3. Ga voor gemak met een abonnement
Wist je dat je ook een abonnement kunt nemen op voedingssupplementen? Dit is heel handig, want zo voorkom je dat je ineens zonder komt te zitten. Je hoeft er niet meer zelf aan te denken om supplementen te bestellen, maar krijgt het automatisch thuisgeleverd.

Supplementen voor persoonlijke groei
Voedingssupplementen kopen we vaak voor een betere gezondheid. De juiste inname van vitamines en mineralen is niet alleen positief voor je gezondheid op de langere termijn, maar ook de korte termijn. Zo kunnen voedingssupplementen bijdragen aan een hoger energieniveau, beter slapen en meer rust. Daarmee kunnen ze een rol spelen bij Jouw persoonlijke groei.

Wil jij je gezondheid verbeteren en jezelf verder ontwikkelen? Onderzoek dan welke supplementen jou hierbij kunnen ondersteunen. Koop kwalitatieve supplementen met de vitamines en mineralen die jij nodig hebt of neem hier een abonnement op.