Het is tegenwoordig niet meer als normaal om zowel fysieke lessen te hebben op school als online lessen, door de covid periode zijn we er namelijk steeds meer aan gaan wennen dat sommige dingen veel makkelijker en efficiënter zijn om gewoon vanuit huis te doen. Dit scheelt soms reistijd en het je kunt alle stof meer op gemak tot je nemen. Maar als je dan toch naar school toe gaat, dan heb je ook wel een goede verbinding nodig op school voor het doen van je werk. Hieronder vertellen we waar je rekening mee moet houden met het internet op school.

Bandbreedte
Het eerste ding, en tevens ook het belangrijkste punt om mee rekening te houden, is de bandbreedte van het netwerk. Een netwerk kan namelijk maar zoveel personen tegelijkertijd aan voordat hij overbelast wordt. Als er dus verschillende docenten en leerlingen tegelijkertijd van het internet gebruik maken, dan kun je te maken krijgen met een slecht werkende wifi.

Kosten
Als je een beetje een fatsoenlijke internetverbinding wilt voor de gehele school waar meerdere mensen tegelijkertijd op kunnen werken, dan zal er flink geïnvesteerd moeten worden in de apparatuur die hiervoor nodig is. Houdt dus rekening met hoge prijzen als je een goed werkend netwerk wilt voor een gehele school.

Beveiliging
Er zitten altijd mensen tussen die kwade bedoelingen hebben, en met een niet goed beveiligd netwerk kan dit ook heel eenvoudig. Het is daarom belangrijk om ook met de veiligheid van het netwerk rekening te houden en er voor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van het internet zonder dat iemand zijn gegevens gestolen worden. Mocht je meer willen weten over dit onderwerp, ga dan vooral eens zelf op ontdekkingstocht en gebruik bijvoorbeeld de trefwoorden “internet school”.

We zijn tijdens de tijden van corona steeds meer gaan wennen aan het feit dat we vanuit huis alles doen, zowel werken als de lessen volgen, maar nu is deze periode voorbij en worden veel activiteiten weer gewoon fysiek op school uitgevoerd. Hiervoor is wel een goede verbinding nodig, hiervoor heb je een netwerk nodig met genoeg bandbreedte zodat veel mensen tegelijkertijd van het wifi netwerk gebruik kunnen maken zonder problemen te ervaren zoals een traag netwerk. Hiervoor moet je wil flink investeren, er zit dus een aardig prijskaartje aan. Als laatste moet je ook nog rekening houden met de beveiliging van een netwerk.