In Nederland beleeft de logistieke sector een periode van bloei, met het gevolg dat de banen er voor het oprapen liggen. Maar wat mag je van werken in de logistiek verwachten? Om te beginnen is logistiek meer dan transport van A naar B. Logistiek is een traject dat begint bij de aankoop van grondstoffen en dat eindigt wanneer het eindproduct bij de klant is bezorgd. Waarom het aanbod aan vacatures in de logistiek zo divers is? Dat komt onder andere omdat er veel verschillende processen bij komen kijken, variërend van planning en organisatie tot uitvoer en transport.

Bestel je kleding, huishoudelijke artikelen of meubels bij een webshop? Er komt een compleet logistiek proces aan te pas om die spullen bij jou thuis te bezorgen. Maar alles dat komt kijken bij online aankopen, is lang niet het enige voorbeeld van logistiek werk. De branches en bedrijven waar je aan de slag kunt zijn net zo divers.

In welke functies en branches vind je vacatures in de logistiek?

  • Als vrachtwagenchauffeur;
  • In een magazijn;
  • Op een administratieve afdeling;
  • Bij logistieke bedrijven;
  • Voor vervoersbedrijven;
  • In de haven;
  • Op de luchthaven.

Wat zijn de voordelen van werken in de logistiek?

Overweeg je om te solliciteren naar een vacature in de logistiek? De volgende voordelen trekken je gegarandeerd over de streep. In deze sector is geen dag hetzelfde en je takenpakket is ontzettend gevarieerd, waardoor je dag razendsnel voorbij vliegt. Vind je het leuk om verschillende mensen te ontmoeten? Dan is de logistieke sector zeker iets voor jou. Je leert tientallen contactpersonen kennen die zich soms in het buitenland bevinden. Op die manier bouw je ervaring op in de internationale handel, leer je andere culturen kennen en voed je je talenknobbel. Daarnaast krijg je volop kansen om je te ontwikkelen. Heb je al enige ervaring in de internationale handel? Dan is dat vaak je springplank naar een grensoverschrijdende carrière.

Aan de slag als logistiek medewerker

Ben je op zoek naar vacatures in deze veelzijdige sector, zoals die van logistiek medewerker? Die vind je bij een fullservice uitzendorganisatie. Als logistiek medewerker ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van logistieke opdrachten. Daarbij houd je je onder andere bezig met opslag, het juiste verloop van de levering en verzending van producten. Ook zorg je ervoor dat het magazijn geordend en netjes is en maak je producten gereed voor transport. Verder is het als logistiek medewerker belangrijk dat je goed bent in coördineren en gestructureerd kunt werken. Is dit de een functie die exact aansluit op jouw wensen? Bekijk dan snel alle logistieke vacatures in Hoorn en andere plaatsen in Noord-Holland. Grote kans dat jij binnenkort lekker aan de slag gaat in dit boeiende beroep!