reageer als eerstma 23 nov 2020

Waarom overstappen naar slimme verlichting?

Dankzij de technologie worden steeds meer apparaten en voorwerpen ‘slim’ gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan slimme bewegingscamera’s, elektronica en slimme rookmelders. Het is ideaal! Deze ontwikkeling is ook doorgevoerd in verlichting. Hoewel veel mensen al bekend zijn met de voordelen van slimme verlichting, weten ook veel mensen niet precies wat het inhoudt en waarom ze zouden moeten overstappen. Daar helpen wij graag bij! In dit artikel zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting is als het ware verlichting die je op afstand kunt bedienen. Dit geldt voor slimme lampen, fittingen, maar ook stekkers of schakelaars. Al deze onderdelen kun je instellen en bedienen via je smartphone of tablet. Het is even een investering, maar het zal het zeker waard zijn! Op lange termijn zul je zelfs geld besparen. Dit brengt ons gelijk bij het eerste punt.

LED verlichting

Slimme lampen bestaat uit LED verlichting. Deze lampen staan erom bekend om zuiniger te zijn dan de traditionele gloeilamp of halogeenlamp. Zo heeft LED verlichting veel meer branduren en hoef je deze dus minder vaak te verwisselen in tegenstelling tot andere soorten verlichting. Hiernaast heeft LED het voordeel dat het ook minder energie verbruikt én dat de verlichting niet warm wordt als deze aan staat.

Gemakkelijk bedienen

Zoals we net al aangaven, kun je slimme verlichting heel gemakkelijk op afstand bedienen. Je stelt de verlichting in, download de app en je kunt aan de slag! In de app kun je alle lichtgroepen op elkaar afstemmen. Denk hierbij aan welke lampen aan of uit moeten, maar ook welke lichtintensiteit deze moeten hebben. Hiernaast is het bij Philips Hue bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen uit meer dan 1000 kleuren. Zo kun je de kleur van de verlichting afstemmen op je interieur en eventueel dimmen op het gewenste moment. En dit allemaal met één druk op de knop!

Slimme accessoires

Naast de slimme verlichting, zijn slimme accessoires ook erg handig. Denk bijvoorbeeld aan een schakelaar van Busch Jaeger. Naast slimme schakelaars heeft dit merk ook gewone schakelaars. De schakelaars kun je aan de muur bevestigen en vervolgens meerdere groepen lampen bedienen. Ook bestaan er kleine afstandsbedieningen die bij de schakelaar horen. Heb je bijvoorbeeld geen zin om op te staan en naar de muur te lopen? Dan leg je de afstandsbediening binnen handbereik en kun je vanuit je luie stoel de verlichting in huis instellen naar eigen wens.

Reacties zijn gesloten.