Wie tegenwoordig wat geld overheeft kan daar best onrustig van worden wanneer hij of zij kijkt naar de actualiteit en berichtgeving. Lage spaarrentes en hoge inflatie zorgen er niet bepaalt voor dat de waarde van je geld daadwerkelijk aan het toenemen is. De spaarrente stijgt in sommige gevallen wel een beetje, maar dit gaat niet echt het verschil maken laten de meeste signalen zien. Het alternatief voor sparen (zonder het uit te geven), is investeren. Iets waar meerdere opties voor zijn en vaak meer oplevert, maar ook een risico met zich meebrengt. Wat de meest gangbare opties zijn en of dit een goede keuze is? Lees snel verder.

 

Investeeropties
Investeren kan op veel verschillende manieren, van het kopen van vastgoed tot de aanschaf van aandelen. Het ene is lucratiever dan de ander. Het succes valt of staat met kennis van de specifieke investeringsoptie. Zo is het aankopen van crypto nog steeds populair en kan dit ook mooie winsten opleveren, echter is het daarbij goed om de markt te kennen en in te stappen op een moment dat de koers lager is. Ook het kennen van een goed platform is belangrijk, een plek die je kan vertrouwen zoals Quantum AI app. Want het internet biedt veel mogelijkheden, maar er komen vervolgens ook direct risico’s bij kijken.

Wat is het beste?
Wat de beste optie is, hangt af van verschillende zaken. Allereerst is het goed om niet ál je geld te investeren, maar ook om een appeltje voor de dorst te houden. Een buffer is altijd goed om te hebben, daarna kun je overgaan tot het maken van een investeringsplan. Een slimme strategie is om je kansen te spreiden. Ga bijvoorbeeld voor wat crypto, maar ook wat aandelen. Vastgoed is alleen mogelijk wanneer je een zeer ruim budget hebt, en (helaas) is de overheid wel bezig om dit qua aantrekkelijkheid behoorlijk te doen dalen. Ga voor aandelen en crypto van diverse risicocategorieën en wanneer je zelf niet heel veel kennis hebt dan is een ETF kopen ook nog een goede optie. Daarbij hebben professionele handelaren voor jou al een mooie portefeuille met diverse opties samengesteld.
Kortom, sparen is financieel gezien niet meer altijd de beste optie vandaag de dag. De rentes zijn niet zo hoog en door de inflatie zal de intrinsieke waarde niet snel stijgen. Met de komst van internet is beleggen in zowel aandelen, obligaties als crypto steeds aantrekkelijker aan het worden. Iets om zeker eens te verkennen, en om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn al zeer toegankelijke platformen waar je met een kleine inleg kunt beginnen. Je zult zien dat je al doende leert en voor je het weet ben je een ervaren belegger. Dus de combinatie van een buffer aanleggen en overig geld investeren lijkt voor nu een slimme keuze.