Een eigen bedrijf hebben, brengt risico’s met zich mee. Dat hoeven geen vervelende risico’s te zijn, want voor veel ondernemers zijn die risico’s net wat hun vak leuk maakt. Toch is het belangrijk dat je geen onnodige risico’s neemt. Helaas doen veel ondernemers dat wel. Het gaat hier dan over het risico om langdurig ziek te worden. Dit heb je zelf niet in de hand, terwijl het iedereen kan overkomen. Als je lange tijd thuis komt te zitten, moet je hier iets voor geregeld hebben om niet nog dieper in de problemen te komen. Wij laten je daarom zien hoe je dit kunt doen. Regel je zaakjes dus snel zodat je veel ellende kunt voorkomen.

Wat kun je doen om je inkomen te behouden als je ziek bent?

Voor de meeste ondernemers geldt dat wanneer zij niet werken, er ook geen geld binnenkomt. Vandaar dat het ten eerste belangrijk is dat je altijd een buffer achter de hand houdt. Je creëert daarmee ruimte om aan je herstel te werken als je een tijdje ziek bent. Ben je echter langdurig ziek, dan zijn je eigen reserves vaak niet voldoende om de zaak draaiende te houden. In dat geval kun je een AOV nemen. Met deze verzekering kun je een uitkering krijgen op het moment dat je zelf geen werk meer kunt verrichten. Hiermee voorkom je dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen en dat je misschien uit je huis gezet wordt. Geldstress kan je heel veel stress opleveren en dat komt je ziekteproces niet ten goede. Zorg er daarom voor dat je deze AOV afsluit, zodat je jezelf die stress kunt besparen.

Wat mag je van je AOV verwachten als je lang ziek bent?

Wat voor jou een goede AOV is, hangt af van je huidige situatie. Je moet dan namelijk kijken naar wat je nu aan vaste lasten hebt en hoeveel geld je nodig hebt om je leven te leiden. Als je een polis afsluit, moet je kijken waar je eventueel zou kunnen besparen, zodat je uiteindelijk op een wat lagere maandpremie uitkomt. Je kunt ook aangeven wanneer je met je uitkering wilt beginnen. Dit kan namelijk gelijk vanaf het moment dat je ziek wordt, maar je kunt ook even wachten, wat ook weer invloed heeft op je premie. Tenslotte kun je bepalen hoe lang je geld uitgekeerd wilt krijgen. Je kunt dit voor een aantal jaar doen, maar je kunt ook kiezen om tot aan je pensioen geld via je AOV te ontvangen. Dat schept duidelijkheid en zekerheid voor de toekomst. Jij kunt je dan volledig gaan richten op je ziekteproces.

De kosten van je AOV kun je aftrekken van je belasting

Wanneer je nog twijfelt over de vraag of je al dan niet een AOV nodig hebt, is het goed om te weten dat je de kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering deels kunt aftrekken van je belasting. Daarmee realiseer je dus een heel goed vangnet voor wanneer alles tegenzit in het leven, voor een prijs waar heel goed mee te leven valt. Bovendien geldt voor deze verzekering dat de baten de kosten ruimschoots overstijgen. Een andere manier om op je verzekering te besparen, is door al je polissen bij een en dezelfde verzekeraar af te sluiten. Heb je nu dus een zorgverzekering bij Univé, regel dan ook je AOV bij deze verzekeraar zodat je van pakketkorting kunt profiteren. Mocht je vragen hebben over wat voor jou de perfecte AOV is, neem dan even contact op met een van de specialisten van dit bedrijf. Zij kijken graag met je mee en helpen je om tot een duurzame oplossing te komen. Weet je al wat je wilt? Sluit je verzekering dan vandaag nog af via de site van je verzekeraar.