reageer als eerstvr 10 jan 2020

Wat we dragen in 2020 (volgens Wintour!)

Als Mrs. Anna Wintour het zegt, is het waar, meent magazine Elegance in haar moderubriek. Dat moeten we nog maar zien, maar in ieder geval wordt 2020 het jaar van veel natuurlijke stoffen zoals linnen te worden, moeten we allemaal aan de parelketting en de bucket bag. Volgens Wintour.

Eerst maar even over mevrouw Wintour. Voor wie niet weet wie dat is: ze is dé mode-journaliste en hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. Ze is al boven de zeventig jaar, maar zwaait met harde hand de scepter, als we de medewerkers van het magazine moeten geloven. Ze heeft bovendien de modewereld behoorlijk in haar greep.

Dat betekent zoiets als: Wintour zegt dat de clutch een hit wordt, dan is dat ook zo. Ze kan een modebeeld neerzetten en afbreken. Wie de film ‘The devil wears Prada’ uit 2006 gezien heeft, zal in Meryl Streep Wintour direct herkennen.

Wintour draagt altijd een bob-lijn en een zonnebril

Ze startte in 1988 bij Vogue als editor-in-chief en werkt daar dus nog steeds. Zo trouw als ze aan het blad is, is ze ook in haar eigen stijl van onder meer het model van het haar. Altijd een bob, die zelfs twee keer per dag gestyled schijnt te worden.

Wat vooral opvalt is dat Wintour nooit emoties toont, of ze moet ze verborgen weten te houden achter haar grote zonnebril. Ze zet vooral de toon met haar blik. En daar vrezen heel wat medewerkers van het magazine, modellen en merken voor. Volgens insiders moet je een sterke persoonlijkheid zijn om met haar te kunnen werken. Ze schijnt bijvoorbeeld enorm punctueel te zijn en houdt niet van ja-knikkers.

Als man kun je de plank niet mis slaan

Terug naar haar voorspelling over de mode voor dit jaar. Veel linnen en raffia. Natuurlijk stoffen die daarmee de natuur eer aan doen. Daarnaast zegt ze de rugzak vaarwel en gaat ze voor de bucket bag. Die inmiddels al op vele plaatsen opduikt.

En voor de heren? Het lijkt niet echt dat Wintour zich daar over uitspreekt. Je kunt als man dus nog gerust met je lieveling schoudertas heren op pad, zonder dat je de plank mis slaat.

Reacties zijn gesloten.