Zamzam water uit Mekka en Ajwa dadels uit Medina worden als voedend voedsel gezien.
Soennah-Dokter heeft kleine flesjes Zamzam water van 600 ml voor persoonlijk gebruik, maar ook grote vijf liter flessen voor de hele familie.
Voedend voedsel en genezende krachten
Volgens de Profeet Aboe Dharr (vrede zij met hem) heeft hij 40 dagen en nachten nabij de Ka’bah en haar bekleding overleefd dankzij het water van Zamzam, zonder ander voedsel of drinken te hebben genuttigd. Na de 40 dagen was hij niet vermagerd en had hij zelfs een dikke vetlaag op zijn buik. Volgens de Profeet is het gezegende Zamzam water voedend voedsel en het beste water wat je op aarde kunt drinken. Net zoals Zamzam water worden ook de Ajwa dadels als voedend voedsel gezien. Volgens de Profeet groeien de dadels in een gebied met genezende krachten waardoor deze vruchten als genezend voedsel worden gezien. Ook kunnen de dadels als een tegengif werken wanneer je ze in de ochtend op een lege maag eet.

Bescherming tegen Sihr
Zowel Zamzam water als Ajwa dadels kunnen als bescherming dienen tegen Sihr. Voordat je Zamzam water gaat drinken is het belangrijk om een intentie te zetten. Deze intentie moet wel oprecht zijn en wordt gezien als daad van aanbidding. Voordat je het glas opdrinkt, deel je je intentie met ALLAH en vraag je om bevrijding. Na het drinken van het Zamzam water is het belangrijk om ALLAH te prijzen. Ook beweert de Profeet (vrede zij met hem) dat wanneer je in de ochtend zeven Ajwa dadels eet je niet door Sihr zal worden getroffen. Het is wel belangrijk om de dadels op een lege maag te eten en na fadjr zodat ze onder de woorden van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) vallen en je beschermd bent tot de avond. Het eten van Ajwa dadels is ook geschikt voor vastenden na het verbreken van het vasten, maar dienen wel op een lege maag te worden gegeten.

Voedingswaarden
Zamzam water heeft een ph waarde van acht en is rijk aan sodium, calcium, magnesium, potasium, bicarbonate, chloride, fluoride, nitrate en sulfate. Ajwa dadels zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, BB, K, natrium, kalium, calcium en ijzer. Niet alleen het vruchtvlees van de dadels zitten vol essentiële stoffen, maar ook de pitten. Om deze te kunnen eten worden ze eerst gemalen zodat je ze in poedervorm door of op het eten kunt doen. Bovendien wordt het aangeraden om tijdens de zwangerschap en vlak voor de bevalling dadels te eten vanwege de vele voedingsstoffen die deze vrucht rijk is. Schaf nu bij Soennah-Dokter een voordeelverpakking van Zamzam water en een bak Ajwa dadels aan en profiteer van de vele voordelen!