FC Dordrecht heeft de echte fans de afgelopen weken op het puntje van hun stoel gehouden. Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen door de ploeg. Ze leken bijna onverslaanbaar en verlieten al snel hun laatste plek in de eerste divisie. Zo sterk als ze 2022 begonnen, zo hopen ze ook dat hun toekomst eruit zal gaan zien. Toch kwam er nu uiteindelijk wel een onderbreking in de zegereeks die niet leek te stoppen. FC Dordrecht verloor de eerste wedstrijd in 2022 tegen VVV-Venlo. De thuisploeg trok met 4-2 toch aan het langste eind.

De wedstrijd was stiekem wel een feestje om naar te kijken. In de eerste helft zagen we nog dat FC Dordrecht enorm veel mooie kansen kreeg, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Na een klein half uur spelen – waarbij Dordrecht zeker de boventoon voerde – moeten zij het toch ontgelden met een fantastische openingstreffer van Nick Venema. Na de rust leek de thuisploeg een stuk zelfverzekerder te zijn na dit doelpunt en maakten zij de 2-0. Het leek even over te zijn voor FC Dordrecht, totdat zij uit het nieuws hard terug begonnen te vechten. Slechts na 20 minuten stond de teller al op 2-2 dankzij Nikolas Agrafiotis en Seydine N-Diaye.

Het leek er even op alsof FC Dordrecht toch nog het tij kon keren en meer kon binnenhalen deze wedstrijd. Dit bleek echter ijdele hoop te zijn. Want vlak voor het einde kreeg VVV-Venlo toch de bal weer op de juiste plek. In de 88e minuut viel de 3-2 en in de verlenging de 4-2. Daarmee was het lot van FC Dordrecht bezegeld.

Toekomstperspectief

FC Dordrecht hanteert een geheel nieuw beleid, namelijk Energiek Dordt. Hierbij willen ze jonge spelers de kans geven om op de lange termijn over te stappen van het jeugdteam naar het eerste elftal. De transfergeruchten zijn dan ook dat FC Dordrecht voorlopig vooral jeugdige spelers een plekje op het veld zal gunnen. Het is mooi om te zien dat ze hierbij zelf hun spelers opleiden en de spelers die dat verdienen kunnen belonen en verder kunnen binden aan de ploeg. Een goed voorbeeld is Jerailly Wielzen. Een jonge speler van slechts 19 jaar die enkele weken geleden een contract heeft getekend voor 1,5 jaar.

Jerailly speelde al vier jaar in het jeugdteam van FC Dordrecht en mag nu echt spreken van zijn eerste profcontract. Een fantastische stap voor de jonge speler en het laat ook zien hoe FC Dordrecht zich de komende tijd verder wilt ontwikkelen.

Ook Anouar El Azzouzi maakt sinds dit seizoen onderdeel uit van het eerste elftal. In tegenstelling tot Jerailly heeft hij dus al wat ervaring met profwedstrijden. Zo maakte hij tegen Jong AZ bijvoorbeeld zijn allereerste doelpunt in het betaalde voetbal. De coach heeft al aangegeven dat ze heel tevreden zijn over hoe Anouar zich doorontwikkeld en dit is zelfs beloond met een contract voor 2,5 jaar.