reageer als eerstdo 21 okt 2021

Zo kies je de ideale bruidsschoenen voor de bruiloft!

Het kiezen van de trouwdatum, het samenstellen van de gastenlijst, het zoeken naar trouwlocaties in Dordrecht of heel ergens anders, het kiezen van de trouwjurk, het regelen van de catering, het inhuren van de fotograaf: een bruiloft plannen is nogal wat. Als bruid draag je naast een prachtige trouwjurk uiteraard ook bruidsschoenen op de grote dag van de bruiloft. Echter kan het nog best lastig zijn om de ideale bruidsschoenen uit te kiezen. Want waar moet je allemaal rekening mee houden als je bruidsschoenen zoekt? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips voor je op een rij.

Kies het juiste materiaal

Waar je zeker naar moet kijken als je bezig bent met het zoeken naar bruidsschoenen, is het materiaal. Bruidsschoenen zijn namelijk te koop in verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor bruidsschoenen van bijvoorbeeld satijn of zijde, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld leer of imitatieleer. Kijk wat jij fijn vindt zitten en weeg de voor- en nadelen van deze materialen tegen elkaar af.

Kies de juiste maat

Hoewel dit klinkt als een logische stap, is het wel enorm belangrijk: het kiezen van de juiste maat. Koop nooit bruidsschoenen in een maat die te groot of te klein is, want dit kan jou op de grote dag zere voeten opleveren. Probeer echt goed te zoeken naar bruidsschoenen die perfect zitten en lekker lopen. Voorkom dat je schoenen koopt met een te smalle pasvorm, of bruidsschoenen waar je bijna uitstapt omdat deze zo groot zijn.

Kies de ideale hak

Ben jij iemand die in het dagelijks leven veel op hakken loopt? Dan ben je wel wat gewend en kun je dus veilig kiezen voor bruidsschoenen met (hoge) hakken. Echter, als je haast nooit op hakken loopt, kan het onverstandig zijn om bruidsschoenen met hoge hakken koopt. Als je dit namelijk niet gewend bent, is de kans groot dat je ontzettend zere voeten krijgt. En dat is natuurlijk allesbehalve fijn op de speciale dag. Als je niet vaak op hakken loopt, is het een aanrader om te kiezen voor bruidsschoenen met een lage of brede hak.

Matchen met trouwjurk

Een goede tip om de perfecte bruidsschoenen te vinden, is door het te laten matchen met de trouwjurk die je hebt gekocht. Dit zorgt namelijk voor een mooi geheel. Ga dus eens op zoek naar details in bruidsschoenen die ook in jouw trouwjurk verwerkt zitten. Dit kan een heel mooi geheel opleveren, waardoor jij ongetwijfeld in de spotlights staat op de grote dag van de bruiloft.

Loop ze goed in

Vergeet dit absoluut niet: het inlopen van de bruidsschoenen. Doe je dit niet? Dan is de kans zeker aanwezig dat jij zere voeten hebt op de bruiloft. En dat is niet fijn, want je zult flink wat staan en lopen op deze dag. Door de bruidsschoenen goed in te lopen, raak je er meer aan gewend en kun je hier langer mee staan en lopen. Doe ze dus voor de bruiloft zo nu en dan even aan om er goed aan te wennen. Hier zal je veel profijt van hebben!

Met deze tips kom je al een heel eind in jouw zoektocht naar de perfecte bruidsschoenen. De bruidsschoenen zijn natuurlijk niet het enige belangrijke onderdeel van de bruiloftsplanning. Als je nog maar net verloofd bent, is het handig om te beginnen met het kiezen van de datum, het opstellen van de gastenlijst en het kiezen van een toffe trouwlocatie. Moet je hier nog mee beginnen? Als je inspiratie wilt opdoen voor leuke trouwlocaties, kijk dan zeker even op https://www.weddingspaces.com/nl/.

 

Reacties zijn gesloten.