Verhuizen naar een nieuwe woning binnen Dordrecht brengt de nodige stress met zich mee voor veel mensen. Gek is dat niet, daar met tal van verschillende factoren rekening dient te worden gehouden. Denk aan het papierwerk, het overzetten van verzekeringen, het opmeten van de ruimtes in je nieuwe woning en het daadwerkelijk verhuizen van de inboedel. Kies je hierbij voor de hulp van een ervaren verhuisbedrijf in Dordrecht, of voer je de verhuizing zelf uit? In dit artikel vind je verschillende tips, die helpen de verhuizing naar of vanuit Dordrecht zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Hulp van een verhuisbedrijf biedt verschillende voordelen

Het wordt mensen sterk aangeraden een verhuisbedrijf in de arm te nemen voor de verhuizing van hun inboedel. In het bijzonder wanneer zij van bijvoorbeeld een tussen- of hoekwoning naar een vergelijkbaar huis verhuizen. Het is haast ondoenlijk om de inboedel zelf van A naar B te verplaatsen, waarbij je een groot risico op schade aan je bezittingen loopt. Je zou er een verhuiswagen voor moeten huren, om vervolgens meerdere keren op en neer te rijden. Zeker bij grotere afstanden tussen beide woningen gaat dit al snel dagen van je tijd kosten. Een partij als Bravo Verhuizingen heeft de kennis, expertise en hulpmiddelen in huis om ondersteuning te kunnen bieden bij een verhuizing. Het laat de kans op schade aan de inboedel sterk afnemen, in het bijzonder voor bijvoorbeeld meubels op een eerste etage of zolder van je woning. Daarbij versnelt dit het proces aanzienlijk.

Zorg voor het nummeren van de verhuisdozen

Je kunt bij het inschakelen van een verhuisbedrijf besluiten om een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het in- en uitpakken van de inboedel. Het is een goed om voor jezelf te bepalen welke spullen je mee wilt nemen, wat direct afgevoerd wordt naar de vuilstort en wat je mogelijk nog te koop aan wilt bieden. Bij het inpakken van de inboedel is het zeker bij kwetsbare elementen beschermende materialen te gebruiken; denk aan speciaal papier en bubbeltjesfolie. Het kan daarnaast verstandig zijn deze kwetsbare goederen in een kleiner formaat doos te verpakken, zodat direct opvalt dat het om breekbare elementen van de inboedel gaat. Daarbij doe je er verstandig aan de verhuisdozen te nummeren. Communiceer vooraf met het verhuisbedrijf bij welke kamers binnen de nieuwe woning de verschillende nummers horen. Het maakt het uitpakken van de inboedel straks makkelijker.

Gebruik vulmateriaal voor onvolledige dozen

Het zal niet altijd mogelijk zijn om de verhuisdozen volledig te vullen. Voorkom dat je bezittingen door de doos vliegen tijdens de rit naar je nieuwe woning, door de dozen te voorzien van vulmateriaal. Het houdt de spullen in de verhuisdoos op hun plek.