reageer als eerstwo 5 mei 2021

Zo organiseer jij een geweldige babyshower!

In Amerika is men hier al heel bekend mee. Het organiseren van een babyshower waarin de zwangere moeder in de watten wordt gelegd. Baby showers worden in Nederland steeds populairder. Is jouw beste vriendin zwanger en wil je haar verrassen met een babyshower? Lees dan snel verder! Zo weet jij wanneer je een baby shower kunt inplannen, wat je allemaal nodig hebt en waar je aan moet denken tijdens de voorbereiding!

De voorbereiding van een babyshower

Tussen week 32 en week 36 kun je de babyshower inplannen. Je zwangere vriendin is dan nog fit genoeg om optimaal te kunnen genieten van het feest. Tijdens de voorbereiding zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden:

  • Waar ga je het vieren? Een babyshower wordt vaak bij iemand thuis gevierd, maar dit hoeft niet per se. Heb je geen ruimte of is het om andere redenen niet mogelijk om het thuis te vieren? Dan zijn er in Nederland genoeg prachtige locaties waar je een babyshower kunt organiseren.

 

  • Wie nodig je uit? Het is gebruikelijk dat bij een babyshower alleen de vriendinnen, moeder, oma’s en andere vrouwen worden uitgenodigd. Dit is een mooi moment om met andere vrouwen te vieren en vaak zit de man en zijn vrienden hier niet bij.

Baby shower cadeau en spel ideeën

Behalve het organiseren van het feest is het goed om een lijst met cadeaus te maken. Een kraamcadeau kopen hoort namelijk ook bij een babyshower! Het is handig om vooraf de lijst met cadeaus te delen met de uitgenodigden. Een handige tip: bespreek onderling wie wat wilt kopen. 5 keer een maxi cosi krijgen is natuurlijk zonde en onnodig. Door met elkaar te bespreken voor welke cadeaus jullie kiezen, heeft de zwangere vriendin veel verschillende cadeaus waar ze de eerste maanden veel mee kan doen.

Onmisbare tips voor een babyshower

Er zijn talloze tips waar je iets mee kunt doen voor het organiseren van een babyshower. Zo is het handig om vooraf te bespreken of het wel of geen verrassing is voor de toekomstige moeder. Ook is het goed om een planning te maken en de babyshower niet te lang te laten duren. Dit kan erg vermoeiend zijn voor je zwangere vriendin en het is natuurlijk haar feestje! Tenslotte is het leuk om een gastenboek neer te leggen waar iedereen, die langs is gekomen, iets moois in kan schrijven voor de baby en de zwangere moeder.

Reacties zijn gesloten.