DORDRECHT – Supermarktondernemer Cees van der Poel is altijd op zoek naar het koninklijke gevoel voor zijn klanten. Hoeveel mensen er op een dag ook binnen komen, ze moeten allemaal een speciaal gevoel hebben. “Wij mogen dat voor een hem een stukje invullen met onze producten”, zegt Johan Mourits van Bakkerij Voordijk. Het ambachtelijke assortiment van de Ridderkerkse bakkerij is sinds deze week fors uitgebreid in de Albert Heijn aan het Admiraalsplein in Wielwijk.

Voordijk leverde al kleinbrood en koekjes aan AH Van der Poel. Die producten vallen zo in de smaak dat er vraag kwam naar meer. Het assortiment is daarom sinds deze week gegroeid naar veertien soorten grootbrood, negen soorten kleinbrood, zes soorten gebak en een assortiment koekjes van ‘oma’s kwaliteit’. Die ambachtelijke kwaliteit komt in alle producten van Voordijk terug en vormen de basis van de snelle groei van het Ridderkerkse bakkersbedrijf, vertelt Johan Mourits. “Wij zijn eigenlijk de warme bakker in de supermarkt. Het brood en het banket worden ’s morgens vroeg bereid in onze bakkerij en het ligt twee uur later in de winkel. Alles is iedere dag vers. Wat er overblijft gaat naar de voedselbank of andere projecten voor minderbedeelden.” Met deze formule is Voordijk, in 2007 begonnen met twee winkels, nu gegroeid naar een gerenomeerde speler op de brood- en banketmarkt.

Onderscheiden

Johan Mourits denkt dat Cees van der Poel een goede stap zet met de uitbreiding van het kwaliteitsassortiment van brood en banket. “Het algemene beeld is dat de prijzenoorlog de doorslag gaat geven in de strijd om de supermarktconsument. Dat gaat uiteindelijk echter maar om heel kleine verschillen. Het belangrijkst is dat je je als ondernemer blijft onderscheiden. En dat doet Cees erg goed.” De producten van Voordijk zijn wel iets duurder ten opzichte van de supermarktbroden, maar als je het brood van Voordijk koopt kan je daar nog dagen van genieten. Je gooit dus niets weg en zo bekeken is het dus goedkoper.  “Van de honderd klanten zullen er 60 tot 70 kiezen voor het ‘normale broodassortiment’. Wij richten ons op de bovenkant van de markt. Al merken we in andere supermarkten wel dat het aandeel, dat na verloop van tijd voor onze producten kiest, stijgt. Mensen willen graag best iets meer betalen voor een product dat heel veel lekkerder is!”

Tot en met zaterdag kunnen de heerlijkheden van Bakkerij Voordijk extra voordelig geprobeerd worden bij Albert Heijn Van der Poel. En ook daarna zal er elke week een artikel van brood, kleinbrood en gebak in de aanbieding zijn.