DORDRECHT –  Zo’n tweehonderd leerlingen zijn dezer dagen in GroenRijk druk in de weer met het maken van een wel heel bijzonder moederdagcadeau: eigengemaakte aardbeienjam.

Leo Pap van GroenRijk en een deel van zijn medewerkers hadden er hun handen aan vol. “Maar het is geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn.” Het waren leerlingen van de groepen 5 en 6 van OBS Dubbeldam en de Beatrixschool die op  6 en 7 mei in de winkel aan het koken sloegen. “We hebben hun uitgelegd hoe aardbeien groeien en hoe je daar dan jam van kunt maken. We werken alleen met Nederlandse, biologische aardbeien.”

Lekker

De kinderen mogen, behalve het echte koken van de jam, alles zelf doen. Pap: “Ze doen de suiker erbij en maken zelf het etiket. Ze mogen onderwijl natuurlijk ook proeven en ze vinden het, zonder uitzondering, allemaal lekker. Wij pakken de pot straks mooi in, stoppen er een pak beschuit bij en zorgen ervoor dat de kinderen hun moeder zondag kunnen verrassen met een mooi – en vooral lekker –  cadeau.”

Eetbare tuin

De actie komt niet uit de lucht vallen. Pap: “De eetbare tuin was een thema in onze winkel”, vertelt Pap. “Biologische groenten en zelf voedsel verbouwen is echt een trend, waar we bij GroenRijk op inspelen. En natuurlijk verkopen we ook biologische aardbeienplanten.”