DORDRECHT –

Het idee voor de avond komt bij Q Makelaars vandaan, maar werd meteen door een groot aantal partijen omarmd. Naast De Hypotheker zijn dat Keukenmaxx, Doehetzelfnotaris.nl,
Noort Tools, Woningkeur, Woongarant, NNEK, FRSfietsen.nl, Dehuisfotograaf.com en Van Houten en Partners echtscheidingsadvocaten. Ook de gemeente Dordrecht is enthousiast, getuige het feit dat wethouder Reynvaan de avond opent. “Tijdens deze avond worden doorlopend diverse workshops gegeven die te maken hebben met alles wat bij de aanschaf van een woning komt kijken”, vertelt Dekker. “Van het selecteren van een woning op internet, tot en met de financiering. Er zal ook voldoende ruimte zijn voor individueel advies en het beantwoorden van specifieke vragen die bij een koper leven. De toegang is gratis en deelname aan de workshops is uiteraard geheel vrijblijvend.”

Ingewikkeld

De avond kan een hoop helderheid bieden voor starters, maar ook voor mensen die naar een andere koopwoning willen verhuizen of voor wie de financiële situatie gaat wijzigen, bijvoorbeeld door een echtscheiding. Dekker: “Per 1 april hebben er weer grote veranderingen plaatsgevonden in de wetgeving rond hypotheken. Het is er behoorlijk ingewikkeld op geworden. Met een quick scan geven onze ervaren adviseurs helderheid op maat. De NVM komt met een landelijke vertegenwoordiging langs voor een verhelderende presentatie. Aan die duidelijkheid is grote behoefte, want de negatieve berichtgeving over de huizenmarkt is doorgeslagen. Het is tegelijkertijd ook gewoon fijn om een huis te kopen.”

Verloting

Voor bezoekers van deze eerste Kopersavond, Dekker verwacht er rond de vierhonderd, zijn er door de verschillende organisatoren leuke en ook nuttige zaken ter beschikking gesteld die verloot worden. Daaronder is een keukencheque , maar ook een weekend weg, een dinerbon, een bouwkundige keuring, professioneel gereedschap, een beleggersrekening met een eerste storting en een fiets. Reden te meer voor een bezoek aan deze avond, die om 20.00 uur begint in het kantoor van Q Makelaars Woonbeleving aan de Grote Markt75 inDordrecht.