Politieberichten

reageer als eerstwo 14 apr 2021

Man aangehouden voor bezit nepvuurwapen

ZWIJNDRECHT  – Agenten hebben dinsdag 13 april een 23-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij was in het bezit van een nepvuurwapen en gedroeg zich agressief.

Rond 00.10 uur zagen agenten een voertuig met een persoon geparkeerd staan op de parkeerplaats aan de Munnikensteeg. Toen zij wilden controleren wat de man daar aan het doen was, werd hij agressief. Omdat er op de bijrijdersstoel een wapen lag, werd de man direct aangehouden. Daarnaast werden er slagroompatronen, ballonen en een lachgastank aangetroffen in het voertuig. Vanwege het vuurwerpen werd ook de woning van de man doorzocht, maar daar werd niks gevonden.

‘Nepvuurwapens lijken vaak heel erg op echte vuurwapens. Ze zijn dan ook meestal verboden, zowel om thuis te bezitten als om mee op straat te nemen. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend overkomen. Airsofapparaten zijn veer-, gas- of luchtdrukwapens met een maximum schotkracht van 3,5 joules. Als u lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) en u houdt zich aan de regels, is een airsoftapparaat toegestaan. Maar ook hiervoor geldt dat het niet in publieke ruimtes gebruikt mag worden’, schrijft de politie op social media. (Foto: Politie Zwijndrecht)

Geef een antwoord